Οι σειρές μυθοπλασίας αποτελούσαν ανέκαθεν σταθερή επιλογή των τηλεθεατών και αυτό αποδεικνύεται εφέτος, καθώς η επιλογή των καναλιών να εντάξουν στο πρόγραμμά τους περισσότερες σειρές επιβραβεύτηκε από το τηλεοπτικό κοινό. Στον χώρο της παραγωγής ελληνικής μυθοπλασίας μπαίνει σιγά-σιγά και η συνδρομητική τηλεόραση με δικές της παραγωγές.

Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνονται τα γυρίσματα του αστυνομικού θρίλερ του Σωτήρη Τσαφούλια «Ετερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές» που θα προβληθεί στην COSMOTE TV. Μια σειρά δολοφονιών θορυβεί και πάλι τις αστυνομικές αρχές, καθώς άγνωστα σύμβολα εντοπίζονται σε κάθε τόπο εγκλήματος. Οταν όλα τα στοιχεία των ερευνών γύρω από τον δράστη σκιαγραφούν το προφίλ ενός serial killer, επιστρατεύεται για ακόμα μία φορά ο εκκεντρικός καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης. Ο καθηγητής καλείται να βρει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις συνεχόμενες δολοφονίες, να αποκρυπτογραφήσει τη σημασία των συμβόλων και να λύσει ακόμα ένα μυστήριο.

Η σειρά, με κύκλο 8 επεισοδίων, αποτελεί τη συνέχεια του βραβευμένου κινηματογραφικού θρίλερ «Ετερος Εγώ», εδώ όμως οι ήρωες καλούνται να αποκρυπτογραφήσουν τα στοιχεία που τους «δίνει» ο Θησέας – στην ταινία οδηγήθηκαν στον δολοφόνο ακολουθώντας την ιδιοφυή θεωρία του Πυθαγόρα για τους φίλιους αριθμούς. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, στον ρόλο του καθηγητή Λαΐνη, Μάνος Βακούσης, που υποδύεται τον υπαρχηγό της Αστυνομίας Απόστολο Μπαρασόπουλο και ο Πέτρος Λαγούτης. Εμφανίζονται επίσης οι Βίκυ Παπαδοπούλου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Ακης Σακελλαρίου, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Βασίλης Ρίσβας, Κατερίνα Διδασκάλου και Σπύρος Παπαδόπουλος. Η σειρά αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Μάιο του 2019. Τα επεισόδια θα κυκλοφορήσουν αρχικά όλα μαζί στο on demand της COSMOTE, για εκείνους που θέλουν να κάνουν binge watching – να παρακολουθήσουν δηλαδή το ένα επεισόδιο μετά το άλλο. Παράλληλα όμως θα προβληθούν σε εβδομαδιαία βάση και σε κάποιο από τα κινηματογραφικά κανάλια της COSMOTE TV.

Το «Σ’ αγαπώ – μ’ αγαπάς» επιστρέφει

Μετά από 17 χρόνια η Δήμητρα Παπαδοπούλου και ο Θοδωρής Αθερίδης, έγιναν και πάλι τηλεοπτικό ζευγάρι και επέστρεψε μέσα από το YouTube κανάλι της COSMOTE. Η αγαπημένη τηλεοπτική σειρά «Σ’ αγαπώ – μ’αγαπάς», το σενάριο της οποίας είναι βασισμένο στην καναδική τηλεοπτική σειρά «Un gars, une fille», προβλήθηκε για δύο τηλεοπτικές σεζόν, 2000-2002, μέσα από τη συχνότητα του MEGA κερδίζοντας την προτίμηση του κοινού και μια θέση στις αγαπημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης. Το θρυλικό ζευγάρι, που έγινε δημοφιλές ταξιδεύοντας το κοινό στη δική του περιπετειώδη καθημερινότητα, επιστρέφει στην ψηφιακή εποχή σε νέο σπίτι, με νέες ιστορίες και περιπέτειες, χάρη στις εξελίξεις που έχει φέρει η τεχνολογία. Η σειρά είναι προσαρμοσμένη στα νέα ψηφιακά δεδομένα και είναι ειδικά σχεδιασμένη για προβολή σε μικρότερες οθόνες, όπως είναι αυτές των φορητών συσκευών, ενώ μικρότερη θα είναι και η διάρκεια των 10 διαδικτυακών επεισοδίων. Η σειρά έκανε πρεμιέρα το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου με ένα διπλό επεισόδιο («Ζήλια» & «Ευτυχώς που δεν έγινα μάνα») και θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη.

«Μαμάδες στο παγκάκι» της NOVA

Η NOVA επενδύει και αυτή στη μυθοπλασία, με τον ρόλο του συμπαραγωγού, στη νέα, χιουμοριστική μίνι σειρά «Μαμάδες στο παγκάκι», η οποία θα ξεκινήσει να προβάλλεται από το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο στις 20.40 από το Novalife. Η σειρά περιστρέφεται, μέσα σε 10 επεισόδια, γύρω από τη ζωή τριών μαμάδων οι οποίες συναντιούνται καθημερινά στο παγκάκι του πάρκου της γειτονιάς τους, ενώ τα παιδιά τους παίζουν στην παιδική χαρά και συζητούν διάφορα θέματα που τις προβληματίζουν σχετικά με την οικογένεια και τα παιδιά τους. Η Ελλη (Ευγενία Δημητροπούλου) είναι δικηγόρος και πολύ υπερήφανη για την κόρη της, πιστεύει ότι η μικρή Ναταλία είναι χαρισματική ή τουλάχιστον πολύ μπροστά για την ηλικία της απ’ όλες τις απόψεις. Η Ρούλα (Χρύσα Κλούβα) είναι κομμώτρια και χωρισμένη, με χαλαρή αντιμετώπιση της μητρότητας, αλλά με ένστικτο. Λέει τις περισσότερες ασυναρτησίες παρότι μεγαλώνει σχετικά σωστά το παιδί της. Η Νάντια (Σοφία Βογιατζάκη) είναι δημόσιος υπάλληλος και υπερπροστατευτική, υπερβολική στις φοβίες της, με αντίστοιχη προβολή στον γιο της. Το σενάριο υπογράφει η Μανίνα Ζουμπουλάκη και τη σκηνοθεσία ο Βασίλης Τσελεμέγκος.