• Αναζήτηση
 • Μακεδονική φωτιά στην πολιτική σκηνή

  Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθεί σε κυρίαρχο του προοδευτικού πόλου προκαλεί οργισμένες αντιδράσεις από τον χώρο της Κεντροαριστεράς

  Ο Ρέιμοντ (Ρεντ) Ρέντιγκτον, πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς «Blacklist», ένας πρώην πράκτορας και ιδιοφυής φυγάς, ο οποίος αντιμετωπίζει, ως επί το πλείστον, τις περιστάσεις με σαρκασμό και φονικές ατάκες, αποφάνθηκε ότι «σε αυτόν τον κόσμο δεν υπάρχουν πλευρές. Υπάρχουν μόνο παίκτες».

  Δεν είναι γνωστό αν ο Αλέξης Τσίπρας συγκαταλέγεται στους φαν της σειράς, ωστόσο το πνεύμα του Ρέντιγκτον διαπέρασε την ομιλία του στη Βουλή την Τετάρτη. Ο Πρωθυπουργός έδωσε στον εαυτό του τον ρόλο του ενός παίκτη, έχρισε μοναδικό αντίπαλό του τον Κυριάκο Μητσοτάκη και εξαφάνισε τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. «Το δίλημμα», είπε, «που τίθεται στους βουλευτές, αλλά και στους πολίτες, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία διαμορφώνουν έναν νέο διπολισμό.

  Οι αρχηγοί των μικρότερων κομμάτων εξοργίστηκαν με το πολιτικό τοπίο που περιέγραψε και επιχειρεί να διαμορφώσει ο κ. Τσίπρας. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η πόλωση απειλεί άλλους με συρρίκνωση και άλλους με εξαφάνιση και ρευστοποιεί το πολιτικό τοπίο.

  Ο Πρωθυπουργός έχει δίκιο όταν λέει ότι η συνθήκη των Πρεσπών αποτελεί καταλύτη αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού. Εκεί που κάνει λάθος είναι ότι θα κατευθύνει εκείνος, σύμφωνα με τις επιθυμίες του, τις αλλαγές που περιγράφει και ότι θα καταλάβει με άνεση το «τεράστιο κενό στον “μεσαίο χώρο” που έχει προκαλέσει η μετατόπιση της Νέας Δημοκρατίας προς τα άκρα της δεξιάς ρητορικής» όπως παρατήρησε στην ομιλία του.

  Το Βήμα αποκαλύπτει

  Ποιοι απειλούνται από την πόλωση;

  Τι επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας;

  Ποια η νέα υπουργική χωροταξία;

  Πώς αντιδρά η Φώφη Γεννηματά στο προξενιό;

  Ποια είναι η απάντηση Μητσοτάκη

  Ποιοι κυβερνητικοί βουλευτές ζητούν απαγκίστρωση από το «τετράγωνο της αμαρτίας»;

  Που θα πάει «Το Ποτάμι»;

  Τι θα κάνει ο Πάνος Καμμένος;

  Ποιος θα διαλυθεί και ποιος θα είναι ο μεγάλος χαμένος των εκλογών;

  Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ της εφημερίδας Το βήμα της Κυριακής

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk