«Βλέπω τη Συμφωνία των Πρεσπών σαν άγιο δισκοπότηρο για το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων» αναφέρει στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο – ανεξάρτητος πλέον – βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, συνδέοντας σχεδόν αποκλειστικά με τις δικές του διαχρονικές θέσεις για το Σκοπιανό και τη μεταπήδησή του στην κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή. Στη συνέντευξη του στο Διονύση Νασόπουλο σημειώνει ότι θεωρεί βασικό λάθος του Ποταμιού το ότι «ήθελε να είναι ένα πολιτικό κόμμα που παράλληλα έμοιαζε να απορρίπτει καθετί πολιτικό», κάνοντας λόγο για έναν συνδιασμό πείσματος, υπεροψίας και ερασιτεχνισμού, ενώ προτρέπει τις προοδευτικές δυνάμεις «να αφήσουν κατά μέρος το θυμικό και την οργή και να επικεντρωθούν σε αυτά που τις ενώνουν».

Ο κ. Δανέλλης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «με την κοινωνία να έχει κατεβάσει ρολά στη λογική και την αντιπολίτευση να υποστηρίζει πως η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση  να διαχειριστεί ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα, ουσιαστικά για άλλη μία φορά κινδυνεύαμε με τη μη λύση ενός ζητήματος, που ταλαιπωρεί τη χώρα 28 χρόνια τώρα.

Ο Σπύρος Δανέλλης μιλά για το διακύβευμα της ψήφου του και τι εξασφάλισε με αυτή. Παράλληλα χαρακτηρίζει τηρουμένων των αναλογιών, «άγιο δισκοπότηρο» της κυβέρνησης Τσίπρα και όχι μόνο, τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο ανεξάρτητος – πλέον – βουλευτής απαντά στο ερώτημα αν υπάρχει, σήμερα, πρόσφορο έδαφος για τη συγκρότηση ενός «προοδευτικού πόλου», τι δεν πήγε καλά για το Ποτάμι και για τις «πράξεις πολιτικά ανήθικες» που του καταλογίζουν οι μέχρι προχθές συνοδοιπόροι του…

Ολόκληρη η συνέντευξη του Σπύρου Δανέλλη στα «ΝΕΑ Σαββατοκυρίακο» που κυκλοφορούν

«Αγιο δισκοπότηρο για τον προοδευτικό χώρο οι Πρέσπες»