Συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή στις 10:30 το πρωί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα είναι οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Όλα τα βλέμματα πλέον στρέφονται στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες στο ελληνικό κοινοβούλιο η οποία θα κρίνει εάν θα κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών. Υπουργοί αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσπαθούν να ωραιοποιήσουν το περιεχόμενο της Συμφωνίας την ώρα που η Αντιπολίτευση συνεχίζει να αντιδρά με σφοδρότητα.

Στο στόχαστρο της ΝΔ μπήκε και η ρηματική διακοίνωση της πΓΔΜ, μετά τη δημοσιοποίησή της.

 Όπως τονίζουν πηγές της Πειραιώς, «έως τώρα γνωρίζαμε ότι βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών η Ελλάδα είχε δυστυχώς για πρώτη φορά στην Ιστορία της αναγνωρίσει «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική υπηκοότητα/εθνικότητα». Με το νέο κείμενο επιβεβαιώνεται πλέον ότι στο Σύνταγμα των Σκοπίων γίνεται αναφορά και σε «μακεδονικό λαό»!»

Το Μαξίμου μετράει «κουκιά» και περιμένει να δει πόσο μαζικές θα είναι οι αντιδράσεις του κόσμου όσο πλησιάζει η ώρα της κρίσης, με δεδομένο ότι την Κυριακή διοργανώνεται μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.