Μήνυση για το χυδαίο σχόλιο του Πάνου Καμμένου κατά του Γιώργου Αμυρά, τον οποίο αποκάλεσε «νυφούλα», υπέβαλε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά με αντικείμενο τo ομοερωτοφοβικό σχόλιο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, σε βάρος του βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά, στην Ολομέλεια της Βουλής χθες 9 Ιανουαρίου 2019, όταν τον αποκάλεσε «νυφούλα» («Για νυφούλα καλό σας βλέπω πάντως»), ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει  διάκριση ή/και μίσος κατά προσώπου, που προσδιορίζεται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό του, με την επιβαρυντική συνθήκη της τέλεσής της από δημόσιο λειτουργό κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων.

«Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή»

Η χυδαία επίθεση Καμμένου

«Ξεχάστε και τις Πρέσπες και τις Τριχωνίδες και όλες τις λίμνες, το Ποτάμι δεν θα γίνει ο ρεπατζής του κ. Καμμένου. Αν σας βαστάει, προχωρήστε και ζητήστε ψήφο εμπιστοσύνης» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού, ενώ παράλληλα επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο και προκλήθηκε ένταση όταν ρώτησε τον υπουργό Άμυνας εάν αυτό είναι το τελευταίο του νομοσχέδιο.

«Βιαστήκατε πολύ να φέρετε, κ. Καμμένε, αυτή την τροπολογία από την πίσω πόρτα. Γιατί; Είναι αυτό το τελευταίο νομοσχέδιο που φέρνετε; Ένα νεύμα σας αρκεί» είπε ο κ. Αμυράς.

«Μετά από τη διαπραγμάτευση που κάνει το Ποτάμι κι όταν συμφωνήσετε, θα σας απαντήσω. Όταν τα βρείτε μεταξύ σας θα σας απαντήσω. Αλλά εσείς το έχετε δίπορτο μαθαίνω» ήταν η απάντηση του Πάνου Κάμμένου, με τον βουλευτή του Ποταμιού να τον χαρακτηρίζει «βασιλιά της κωλοτούμπας» γιατί επέτρεψε, όπως είπε ο κ. Αμυράς, στον κ. Κοτζιά να πάει να υπογράψει για Πρέσπες».

«Εσείς φαίνεστε τι είστε…» απάντησε ο Πάνος Καμμένος για να προσθέσει δευτερόλεπτα αργότερα: «Για νυφούλα καλό σάς βλέπω πάντως».