• Αναζήτηση
 • O ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει», αποδομεί και προετοιμάζει την «έξοδο» του άλλοτε «κόκκινου Πάνου»

  «Ξύπνησε αίφνης το αριστερό συναίσθημα του ΣΥΡΙΖΑ και θέλει να πάει στις εκλογές έχοντας πετύχει την «αποκαμμενοποίηση»

  Και ξαφνικά ο Πάνος Καμμένος έγινε αποσυνάγωγος. Ο Αλέξης Τσίπρας τον υποβαθμίζει λέγοντας «που να πάει ο Πάνος; Εδώ θα μείνει». Του αρνείται ακόμη και την επικοινωνία, του ζητά να αλλάξει την ώρα της συνέντευξης που θα έδινε για να μην πέσει πάνω στη δική του. Αλλά και του χρυσώνει το χάπι λέγοντας ότι «αγαπάει αυτό που κάνει».

  Το Μέγαρο Μαξίμου δίνει εντολή να «πετσοκόψουν» τον υπουργό Αμυνας. Η γραμμή είναι «ναι ο Καμμένος ήταν έντιμος κυβερνητικός εταίρος, αλλά πλέον τέλειωσε ο γάμος».

  Ξαφνικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έγινε ο δεξιός που δεν έχει καμιά σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς. Ο ένας μετά τον άλλον οι υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον «αδειάζουν», τον αποδομούν και προετοιμάζουν την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.

  Λες και θέλουν να δείξουν ότι δεν έχουν καμιά σχέση με τους ΑΝΕΛ. Λες και…. Να μοιάζει δηλαδή με παρελθόν η ιδιότυπη αυτή συνεργασία που κράτησε τέσσερα χρόνια, που ήταν αρραγής ακόμη κι όταν ψηφίζονταν τα χειρότερα μνημονιακά μέτρα, που περνούσαν φωτογραφικές τροπολογίες για εξυπηρέτηση συμφερόντων που δήθεν θα καταπολεμούσαν.

  Ο Πάνος Καμμένος είναι πλέον για τους «συντρόφους» τους στον ΣΥΡΙΖΑ «κόκκινο πανί», προκειμένου να διασώσουν τα αριστερά τους προσχήματα.

  Δεν έχει περάσει όμως πολύς καιρός από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όπου μίλησε ο Πάνος Καμμένος και καταχειροκροτούμενος έλεγε στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος «σύντροφοι». Τότε ήταν ο… κόκκινος Πάνος, τώρα είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος, ο υπεύθυνος του διαζυγίου ή όπως έλεγε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «σε όλους τους μεγάλους έρωτες υπάρχουν και θυελλώδεις χωρισμοί».

  Παραίτησε δύο υπουργούς

  Όμως, πώς ξαφνικά θυμήθηκαν να κατηγορούν τον Πάνο Καμμένο; Αυτός δεν ήταν που εξανάγκασε σε παραίτηση δύο υπουργούς;

  Για τα μάτια του Πάνου δεν καρατόμησε ο Τσίπρας τον Φίλη για την περίφημη κόντρα του για το Εκκλησιαστικό; Ο Καμμένος δεν ήταν αυτός που είχε πει στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο «πες μου εσύ να ρίξω την κυβέρνηση και θα το κάνω;»

  Και στη συνέχεια ο Κοτζιάς ουσιαστικά δεν εκδιώχθηκε από το ΥΠΕΞ επειδή το απαίτησε ο Καμμένος;

  Όλα τα χατίρια του έκανε ο Αλέξης Τσίπρας αυτή την τετραετία με αντάλλαγμα την άνευ όρων στήριξη των ΑΝΕΛ. Ακόμη και το γεγονός ότι κράτησε για 4 χρόνια το κρίσιμο υπουργείο Αμυνας και σε όλους τους ανασχηματισμούς ο «στρατηγός Πάνος» παρέμενε στη θέση του, είναι δείγμα του σεβασμού στο πρόσωπό του (ή της συναλλαγής).

  Μην ξεχνάμε ότι σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Τσίπρας στήριξαν τον Καμμένο στο σκάνδαλο της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. Τον στήριξαν και στο εξοπλιστικό πρόγραμμα άνω του 1,5 δις ευρώ που «σέρβιρε» σε μια χώρα χρεοκοπημένη. Τον στηρίζει και τώρα με τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, παρά το γεγονός ότι ο Τσίπρας πάει κόντρα στα όσα έλεγε για μίζες που κρύβονται πίσω από αυτά.

  Ο πρωθυπουργός πολλές φορές αποθέωσε τον Πάνο Καμμένο κι επιβεβαίωνε τη βαθιά εκτίμηση που του έτρεφε.

  Ποιος θα ξεχάσει εκείνη την «τρυφερή» ομιλία του κ. Τσίπρα όπου παρουσία του υπουργού Αμυνας είχε πει: Σε φοιτητικές διακοπές μου στη Νίσυρο,τότε με sleeping bag, στην Πάχη, ήταν η πρώτη φορά που ήρθα στο νησί σας».

  Και θέλω να σας εκμυστηρευτώ και κάτι. Ήταν η πρώτη φορά που συνάντησα τον Καμμένο στο πανηγύρι της Παναγίας, σε ένα πανηγύρι που όλο το νησί σε μια αυλή μοίραζαν κρέας και πατάτες βραστές και θυμάμαι ότι ήταν εκεί ο Πάνος Καμμένος πολιτευτής της Δεξιάς εγώ από τότε ήμουν στην αριστερά θεωρούσα ότι είναι μπούλης».

  Ο «μπούλης» κατά τον Τσίπρα έγινε συνεπής στα χρόνια της… αντιμνημονιακής επανάστασης του ΣΥΡΙΖΑ και μετά έγινε ο «θείος Πάνος» από τα δεξιά που βοηθά τον μικρό Αλέξη στα πρώτα πολιτικά του βήματα. Και στη συνέχεια τον έμαθε να γράφει με το δεξί…

  Δεν μιλούσε, δεν έβλεπε, δεν άκουγε

  Όλα αυτά τα χρόνια η σχέση των δύο επισφραγίστηκε με τις αγκαλιές στις εξέδρες της νίκης, με τις συναντήσεις τους όπου έλυναν τα πάντα, ακόμη και τα «δύσκολα» θέματα, όπως ο γάμος ομοφύλων, ή το βιβλίο των θρησκευτικών.

  Ο Καμμένος έκανε ότι δεν έβλεπε, δεν άκουγε και δεν μιλούσε με αντάλλαγμα την καρέκλα της εξουσίας.

  Πολλοί, όλα αυτά τα χρόνια είπαν ότι ο Τσίπρας ήταν όμηρος του Καμμένου γιατί χωρίς αυτόν δεν θα κυβερνούσε. Αλλοι λένε ότι είναι απλά δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, κι άλλοι ότι απλά ο υπουργός Αμυνας είναι ο ενσαρκωτής της συνεργασίας των Καραμανλικών με τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο,τι κι αν είναι οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν αυτό που συμβαίνει πολύ συχνά με τους «χρήσιμους ηλίθιους». Όταν ολοκληρώνουν την αποστολή τους, απλά… πετάγονται στον πολιτικό Καιάδα από τον πιο ισχυρό.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk