Τη στήριξη του Ποταμιού στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά όχι την κυβέρνηση επανέλαβε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Τσιόδρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τσιόδρας κατέστησε σαφές πως εάν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχωρήσουν από την συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει κυβέρνηση μειοψηφίας.

Παράλληλα, επισήμανε πως εφόσον ο Πάνος Καμμένος αποχωρήσει από την συμπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή, όπου Το Ποτάμι θα καταψηφίσει την κυβέρνηση.

Υπενθύμισε πως το 1993, όταν έπεσε η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επέλεξε να μην παραμείνει στην κυβέρνηση μολονότι είχε 150 έδρες στη Βουλή και γνώριζε ότι θα έχανε τις επακόλουθες εκλογές.

Εν μέσω σεναρίων για διάσπαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ λόγω των Πρεσπών ο εκπρόσωπος του Ποταμιού επέκρινε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που, όπως είπε, ακολουθούν ορισμένα κόμματα όσον αφορά τις μετακινήσεις βουλευτών από την μία ΚΟ στην άλλη.

Τέλος, σημείωσε πως ορισμένα κόμματα έχουν νομιμοποιήσει την εν λόγω πρακτική διότι ωφελούνται, ενώ προσέθεσε πως κανονικά ένας βουλευτής θα έπρεπε να παραδώσει την έδρα του εφόσον δεν θέλει να παραμείνει στο κόμμα με το οποίο εξελέγη από τους πολίτες.