Το ραντεβού που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα καθυστερήσει και άλλο, καθώς Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος αποφάσισαν να το αναβάλουν.

Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το απόγευμα της Τρίτης, οι δύο άνδρες αποφάσισαν να συναντηθούν την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, προκειμένου να μην επηρεάσει η όποια απόφαση λάβουν την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ που θα βρεθεί την Πέμπτη για δύο ημέρες στην Αθήνα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέβαλε την τηλεοπτική του εμφάνιση στο STAR για το απόγευμα της Παρασκευής, μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται πως η αιτία για την όξυνση των σχέσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η επίσπευση από πλευράς Τσίπρα της έλευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, νωρίτερα από τον Μάρτιο του 2019, όπως είχε συμφωνήσει με τον κ. Καμμένο.

Την ίδια ώρα, ορισμένα από τα στελέχη των ΑΝΕΛ (Παπαχριστόπουλος, Χρυσοβελώνη) δηλώνουν πρόθυμα να στηρίξουν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να αποχωρήσουν από το κόμμα του Πάνου Καμμένου.