Την Παρασκευή το κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα-Καμμένου

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ανέβαλαν το ραντεβού τους για την Παρασκευή, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της Άνγκελας Μέρκελ

Καθυστερεί κια άλλο το κρίσιμο ραντεβού για το μέλλον της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθώς ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος αποφάσισαν το απόγευμα της Τρίτης, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, να το αναβάλουν.

Οι δύο άνδρες αποφάσισαν να συναντηθούν την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, προκειμένου να μην επηρεάσει η όποια απόφαση λάβουν την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ που θα βρεθεί την Πέμπτη για δύο ημέρες στην Αθήνα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέβαλε την τηλεοπτική του εμφάνιση στο STAR για το απόγευμα της Παρασκευής, μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται πως η αιτία για την όξυνση των σχέσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η επίσπευση από πλευράς Τσίπρα της έλευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, νωρίτερα από τον Μάρτιο του 2019, όπως είχε συμφωνήσει με τον κ. Καμμένο.

Την ίδια ώρα, ορισμένα από τα στελέχη των ΑΝΕΛ (Παπαχριστόπουλος, Χρυσοβελώνη) δηλώνουν πρόθυμα να στηρίξουν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να αποχωρήσουν από το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Ωστόσο σήμερα, στις 12:00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, κατά τη διάρκεια της οποίας ενδέχεται να ανακοινωθεί η αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση.

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk