• Αναζήτηση
 • Βουλή: Εξηγήσεις για τον Πετσίτη δίνουν υπουργοί – Γεωργιάδης: Θα πάτε στο ειδικό δικαστήριο

  «Πυρά» από βουλευτές της ΝΔ

  Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση επερώτησης που έχουν καταθέσει βουλευτές της ΝΔ με αφορμή τις υπόγειες διαδρομές του Μανώλη Πετσίτη και τις σχέσεις του με μέλη της κυβέρνησης.

  Με την ερώτηση που κατέθεσαν 37 βουλευτής της ΝΔ με θέμα «Αποκαλύψεις αναφορικά με τη δράση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ κ. Θεόδωρου Κιτσάκου και το «αόρατο χέρι» που προκάλεσε ζημίες δεκάδων εκατομμυρίων στη ΔΕΠΑ» ζητούν να μάθουν:

  -Ποια είναι ακριβώς η σχέση του με τον κ. Πετσίτη, και με ποια ιδιότητα επισκεπτόταν συχνότατα το Μαξίμου όσο ο κ. Παππάς ήταν Υπουργός Επικρατείας.

  -Για ποιες ακριβώς υπηρεσίες ο κ. Πετσίτης αμειβόταν από τον κ. Λαυρεντιάδη με υπέρογκα ποσά, και μάλιστα ενόσω η εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη αύξανε διαρκώς το χρέος της στο Δημόσιο με την ανοχή της κυβέρνησης;

  – Ποια είναι η σχέση του κ. Πετσίτη με τον κ. Αρτεμίου και ποιος ακριβώς ήταν ο σκοπός της επίσκεψης του τελευταίου στο Μέγαρο Μαξίμου το 2016.

  Οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τον κ. Παππά να αποκαλύψει, εάν γνωρίζει και άλλες «περίεργες» αμοιβές του κ. Πετσίτη από επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ, και αν ναι, να διευκρινίσει πώς τις εξηγεί, ως αρμόδιος υπουργός.

  Γεωργιάδης: Θα πάτε στο ειδικό δικαστήριο

  Ακολούθως ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στους υπουργούς είπε « είναι αδύνατον να μην πάτε στο ειδικό δικαστήριο. Όταν έγινε η σκευωρία της Νοβάρτις βρήκατε τρεις ψευδομάρτυρες και μας είπατε να απολογηθούμε στην δικαιοσύνη. Τώρα έχουμε γνωστό μάρτυρα τον κ. Κιτσάκο που είναι πρώην τομεάρχης ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ που σε συνέντευξη λέει ότι εκτελούσε εντολές των προϊστάμενων υπουργών. Όταν αλλάξουν οι πλειοψηφίες αναγκαστικά θα προσκληθεί ο κ. Κιτσάκος στην Βουλή και μετά στο ειδικό δικαστήριο με την ηρεμίας σας θα εξηγήσετε ότι είναι να εξηγήσετε».

  Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μάκης Βορίδης ο οποίος προανήγγειλε προανακριτική επιτροπή και στη συνέχεια ειδικό δικαστήριο.

  Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk