Μία εβδομάδα χωρίζει τους μικρούς τηλεθεατές από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους και η μικρή οθόνη ετοιμάζεται να τους κρατήσει συντροφιά με γερές δόσεις από τους αγαπημένους τους ήρωες κινουμένων σχεδίων, αλλά και με σειρές και ταινίες εμπνευσμένες από το πνεύμα των ημερών. Εκτός από τα θεματικά κανάλια Nickelodeon και Smile, που κρατούν συντροφιά στα παιδιά σε καθημερινή βάση, και οι υπόλοιποι σταθμοί εντάσσουν αυτές τις ημέρες προγράμματα που απευθύνονται στους μικρούς τηλεθεατές.

Η Starland φορά
τα γιορτινά της

Τις γιορτινές αυτές ημέρες τα παιδιά είναι πρωταγωνιστές και απολαμβάνουν τα δώρα, τις λιχουδιές και την ξεγνοιασιά των διακοπών τους. Το κανάλι της Νέας Κηφισιάς θα τους κρατήσει και αυτά τα Χριστούγεννα συντροφιά μέσω της Starland, της παιδικής ζώνης του Σαββατοκύριακου, με όλους τους αγαπημένους τους ήρωες να πρωταγωνιστούν σε ειδικά εορταστικά επεισόδια. Επίσης το πρόγραμμα του σταθμού περιλαμβάνει δημοφιλείς παιδικές ταινίες, όπως «Γκούνις: Το κυνήγι της μεγάλης περιπέτειας», «Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας 2», «Το πλουσιόπαιδο», «Μόνος στο σπίτι 2: Χαμένος στη Νέα Υόρκη», «Μόνος στο σπίτι 3», «Μπετόβεν: Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια», «Μπετόβεν: Το ταξίδι», «ΕΤ: Ο εξωγήινος», «Τα Χριστούγεννα του Ντένις του Τρομερού», «Ο κ. Πιμπόντι και ο Σέρμαν», «Το Πολικό Εξπρές», «Ενας μπαμπάς, μα τι μπαμπάς», «Σρεκ», «Ο Χιονάνθρωπος», «Barbie: Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα», «Santas Little Helpers», «Τομ και Τζέρι: Η ιστορία του Καρυοθραύστη» κ.ά.

Disney Cinema στον Alpha

Τα τελευταία χρόνια ο Alpha έχει δημιουργήσει τη δική του παιδική ζώνη τα πρωινά του Σαββατοκύριακου με σειρές της Disney και τους ήρωές της να συντροφεύουν τους μικρούς και να δίνουν «άλλοθι» στους μεγάλους για να επιστρέψουν, έστω και για λίγο, στην παιδική τους ηλικία. Ετσι λοιπόν και αυτά τα Χριστούγεννα ένα «μπουκέτο» ταινιών της Disney γεμίζει τις οθόνες μας με τρυφερές ιστορίες και δεκάδες χρώματα. Μεταξύ άλλων την Παραμονή Χριστουγέννων ο Σίμπα γίνεται «Ο βασιλιάς των λιονταριών», ενώ ανήμερα τα Χριστούγεννα η ιστορία του Κουασιμόδου και της Εσμεράλδας ζωντανεύει στις οθόνες μας μέσα από τη φαντασμαγορική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Βίκτωρος Ουγκό «Η Παναγία των Παρισίων». Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου σειρά παίρνει το ρομαντικό ειδύλλιο της πριγκίπισσας Ποκαχόντας, της κόρης του αρχηγού της ινδιάνικης φυλής των Παουατάν, με τον βρετανό εξερευνητή Τζον Σμιθ στην περιπέτεια της Disney «Ποκαχόντας», ενώ την επομένη η Γκλεν Κλόουζ υποδύεται την εκκεντρική Κρουέλα Ντε Βιλ που θέλει να δημιουργήσει ένα παλτό από τα «101 σκυλιά της Δαλματίας». Την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου «Η Λαίδη και ο Αλήτης» θα ζήσουν για μία ακόμα χρονιά τη δική τους ιστορία αγάπης.

Εναλλακτικές επιλογές
από Σκάι και Open

Ο Σκάι μπορεί να μην έχει ειδική ζώνη για τους μικρούς τηλεθεατές, όμως ανά διαστήματα προβάλλει ταινίες animation και ταινίες για όλη την οικογένεια. Για την Παραμονή των Χριστουγέννων έχει προγραμματίσει την ταινία φαντασίας «Ο φύλακας της μνήμης» με τον Μπρέντον Τουέιτις και τη Μέριλ Στριπ. Το μεσημέρι των Χριστουγέννων θα δείξει τη «Γέφυρα για την Τεραμπίθια», ταινία η οποία είναι βασισμένη στο παιδικό βιβλίο φαντασίας της Κάθριν Πάτερσον, και το βράδυ την περιπέτεια «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» σε σκηνοθεσία του Φρανκ Κοράτσι. Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου ακολουθούν οι ταινίες «7 ευχές» και «Μόντε Κάρλο», ενώ την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου η οθόνη θα γεμίσει με «Αστερόσκονη» και στη συνέχεια τα παιδιά θα κάνουν ένα «Ταξίδι στο νησί της Φαντασίας». Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου θα μεταφερθούν στη σαβάνα της «Μαδαγασκάρης» μαζί με τον Μάρτι τη ζέβρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Open, το οποίο εντάσσει στο πρόγραμμά του ταινίες για λίγο μεγαλύτερα παιδιά, όπως: «Οζ: μέγας και παντοδύναμος» το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, «Η πεντάμορφη και το τέρας» τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, με τους Βενσάν Κασέλ, Λέα Σεϊντού και Αντρέ Ντουσολιέρ, τους μισθοφόρους κυνηγούς μαγισσών «Χάνσελ και Γκρέτελ», αλλά και «Το χρονικό της Νάρνια: Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα» την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου, καθώς και την ταινία φαντασίας «Ο Πέρσι Τζάκσον και η θάλασσα των τεράτων» την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου.

Χριστουγεννιάτικα
pop-up κανάλια

Τα γιορτινά τους φόρεσαν COSMOTE TV και NOVA. Οι δύο συνδρομητικές πλατφόρμες ενέταξαν και εφέτος στο πρόγραμμά τους τα pop-up κανάλια τους με σειρές και ταινίες που θα κρατήσουν συντροφιά τις επόμενες ημέρες στους μικρούς τους φίλους.

Πάνω από 90 ταινίες, μεταξύ των οποίων δημοφιλή blockbusters, εορταστικές ταινίες και animations από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ περιλαμβάνει το νέο χριστουγεννιάτικο κινηματογραφικό κανάλι COSMOTE CINEMA CHRISTMAS HD, το οποίο έκανε πρεμιέρα το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και θα μείνει στον «αέρα» έως και την Κυριακή 6 Ιανουαρίου. Μέσω της ενότητας Family Tales (20.00) οι λιλιπούτειοι συνδρομητές της θα μπορούν να παρακολουθήσουν μεταγλωττισμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων, όπως τις δημοφιλείς παραγωγές της Disney «Frozen» (1/1), «Μουλάν 1 & 2» (27/12), «Αυτοκίνητα 2» (29/12), «Αυτοκίνητα 3» (30/12), «Τoy Story 2» (5/1) και «Toy Story 3» (6/1), «Coco» (26/12), «Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος» (23/12), κλασικές ταινίες της Walt Disney όπως «Fantasia» 2000 (2/1), «Peter Pan» (3/1), «Η μικρή Γοργόνα» (4/1) και ταινίες με τους Mickey Mouse, Goofy και Donald Duck, καθώς και επιτυχημένα animations όπως «Εγώ ο Απαισιότατος 3» (19/12), «Ταντ», «Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» (25/12), «Η εποχή των παγετώνων: Σε τροχιά σύγκρουσης» (31/12).

Τον πρώτο ρόλο έχουν αυτά τα Χριστούγεννα τα παιδιά και στην πλατφόρμα της NOVA μέσω του χριστουγεννιάτικου pop-up καναλιού NovachristmasHD, το οποίο ήδη από το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου έως το Σάββατο 5 Ιανουαρίου θα προβάλλει το εορταστικό του πρόγραμμα.

Κάθε βράδυ από στις 20.30 το χριστουγεννιάτικο κανάλι θα προβάλλει από μία αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ή παιδική ταινία, όπως η κλασική, μετά από τόσες φορές που την έχουμε παρακολουθήσει, χριστουγεννιάτικη κωμωδία «Μόνος στο σπίτι» με τον Μακόλεϊ Κάλκιν, και οι «Ξενοδοχείο για τέρατα», «Χριστούγεννα & ΣΙΑ», «Θαύμα» με τους Τζούλια Ρόμπερτς και Οουεν Γουίλσον, «Νάνος στο σπίτι», «Φερδινάνδος», «Πίτερ Ράμπιτ», «My little pony: Η ταινία», «Πάντινγκτον 2» κ.ά.