• Αναζήτηση
 • Ζάεφ: Διέψευσε τα σενάρια υποψηφιότητάς του για την προεδρία της ΠΓΔΜ

  Η θητεία του προέδρου της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE,  λήγει τον Μάιο του 2019

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, οι οποίες θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2019, έβαλε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ.

  «Η ευθύνη μου απέναντι στους πολίτες είναι να εξαντλήσω την πρωθυπουργική θητεία, έτσι ώστε να βοηθήσουμε την οικονομία της χώρας μας και να δώσουμε ώθηση στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Αυτή την εντολή έχω λάβει από τον λαό» δήλωσε ο ίδιος σύμφωνα με το πρακτορείο IBNA.

  Η θητεία του προέδρου της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE,  λήγει τον Μάιο του 2019 και ο ίδιος δεν μπορεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, καθώς διανύει ήδη την δεύτερη θητεία του στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας.

  Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της χώρας εκλέγεται απευθείας από τον λαό και η θητεία του διαρκεί πέντε χρόνια, ενώ σύμφωνα με το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, ένα πρόσωπο έχει δικαίωμα να εκλεγεί μέχρι δύο φορές στο ανώτατο αξίωμα της χώρας.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk