«Η προσπάθεια εμπλοκής μου σε σκάνδαλα χαρακτηρίζει αυτούς που την επιχειρούν» απαντά ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σχετικά με το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών.

«Εχουν μάθει να αναρριχώνται κατασκευάζοντας εχθρούς και να κυβερνούν φτιάχνοντας ενόχους. Στην Ευρώπη χθες, στο Μάτι πριν λίγους μήνες. Ας ανοίξουν όσους λογαριασμούς θέλουν. Οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Μέχρι σήμερα ελπίζαμε ότι με δηλητήριο, μίσος και εμπάθεια κυβερνά μόνο η ακροδεξιά και ο Ορμπάν» καταλήγει ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας νωρίτερα στο Σκάι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραδέχτηκε ότι έχουν ανοιχτεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί, επιβεβαιώνοντας το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των Νέων, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Οι λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί. Ας ανοίξουν ό,τι θέλουν» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε μάλιστα λόγο για παιχνίδια δικαστικών λειτουργών με βάση τις συζητήσεις καφενείου. «Να ξέρουν όμως» πρόσθεσε, «ότι αυτό θα τους έρθει μπούμερανγκ γιατί η ίδια η δημοκρατία με τους νόμους της έχει απαντήσεις».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι ψάχνουν εδώ και καιρό να ενοχοποιήσουν τον Κώστα Σημίτη και βάζουν στο κάδρο και τη σύζυγο του και τον αδελφό του για μια κατάθεση ενός Γάλλου πρώην στελέχους της εταιρίας «Θαλής» που ενδιαφερόταν για το C4I, ο οποίος καταδικάστηκε στη Γαλλία γιατί δεν μπόρεσε να αποδείξει όσα ισχυριζόταν.

Σύμφωνα με τον πρώην Υπουργό στην κυβέρνηση προφανώς δίνουν κουράγιο στους ΑΝΕΛ λέγοντας τους «μείνετε, όλο και κάποιον θα βάλουμε φυλακή. Τα έχουμε ξαναζήσει αυτά» τόνισε.