Ο πρωθυπουργός της γείτονος Αλβανίας Έντι Ράμα, ήδη διέπραξε το βαρύτατο αδίκημα της εξύβρισης του αδιαμφισβήτητα δολοφονημένου Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα. Η ατιμωτική αυτή πράξη τιμωρείται από τον Ποινικό μας Κώδικα, που στο άρθρο 365 ορίζει: «Όποιος προσβάλλει τη μνήμη νεκρού, με βάναυση ή και κακόβουλη εξύβριση, ή με συκοφαντική δυσφήμιση, τιμωρείται με φυλάκιση…».

Ταυτόχρονα, η ίδια η αλβανική Πολιτεία βαρύνεται με σειρά παράνομων και contra bonos mores (εναντίον των χρηστών ηθών) πράξεων όπως:

* Το ράψιμο διαμπερών φονικών τραυμάτων με σκοπούμενες βολές από πολυβόλα των πάνοπλων δολοφόνων των αλβανικών «ειδικών δυνάμεων».

* Το πλύσιμο του αιμόφυρτου σώματος του Κατσίφα, προφανώς για την εξαφάνιση των τεκμηρίων βάναυσης κακοποίησης του νεκρού, ή και του γενετικού υλικού των δολοφόνων αστυνομικών, που έσυραν τον αιμόφυρτο Βορειοηπειρώτη σε απόσταση 50-70 μέτρων, ποτίζοντας με το αίμα του το

έδαφος, όπως εμφανέστατα αυτό διαπιστώνεται, στα βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα.

* Το ράψιμο των διαμπερών τραυμάτων του Κατσίφα, για να μη καταστεί δυνατή η ιατροδικαστική εξέταση της σορού του.

* Η απαγόρευση της κανονικής ιατροδικαστικής εξέτασης του νεκρού και από τον έλληνα ιατροδικαστή, αλλά η άδεια για… τετράλεπτη μόνον μακροσκοπική διαπίστωση από αυτόν, ότι από τα σημάδια των τραυμάτων, προκύπτει σκοπούμενη φονική βολή, στην καρδιακή χώρα του Κατσίφα.

* Η απαγόρευση στον έλληνα δικηγόρο της οικογένειας Κατσίφα, να προτείνει την προβολή των βιντεοσκοπημένων σκηνών, από τις ειδικές μικροκάμερες, που είναι ενσωματωμένες στην προστατευτική μάσκα του προσώπου των αστυνομικών, που δολοφόνησαν τον Βορειοηπειρώτη.

Και άλλες αγριότητες

Η εξύβριση του νεκρού έρχεται σε αντίθεση με όλους τους κανόνες, όχι μόνον του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου των Πολέμων, αλλά και τους εκκλησιαστικούς κανόνες της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, γιατί όχι και από την ίδια την αρχαιοελληνική παράδοση, που την μεταφύτευσαν στην προγονή της Αλβανίας, στην αρχαία Ιλλυρία, οι έλληνες άποικοι της Κορίνθου. (Αυτά βεβαίως τα … ξεχνά ή αναίσχυντα τα συγκαλύπτει, το ιδιότυπο δημοκρατικοφανές καθεστώς του Έντι Ράμα).

Αξίζει μόνον η αναφορά μας:

* Στο δίκαιον του πολέμου, που προβλέπει αναστολή των εχθροπραξιών για την περισυλλογή των νεκρών στα αιματοβαμμένα πεδία των μαχών. Όμως, οι «ειδικές δυνάμεις» του Έντι Ράμα, έσυραν τον αιμόφυρτο Κατσίφα, σαν τον σφαγμένο ταύρο σε ισπανική αρένα. Και επιπλέον, φυγάδευσαν το

πτώμα του στα Τίρανα, απαγορεύοντας στους οικείους του να τον συνοδεύσουν.

* Στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλέους (στίχοι 454 επομ.), όπου εμφανέστατα αποδεικνύεται ο σεβασμός των αρχαίων Ελλήνων προς το πτώμα του νεκρού. Όταν η Αντιγόνη οδηγήθηκε στον Κρέοντα, με την κατηγορία, ότι παραβίασε τη διαταγή του, να μην ταφεί η σορός του Πολυνείκου, του απάντησε, ότι την ταφή επιβάλλει η άγραφη επιταγή των Θεών «τάγραπτα κασφαλή Θεών νόμιμα)…

* Στις τραγικές σημερινές στιγμές της φυγάδευσης του Κατσίφα, η οικογένεια του δολοφονηθέντος, δέχθηκε επανειλημμένες … «επισκέψεις» οπλοφορούντων αστυνομικών, που σύμφωνα με τις βιντεοσκοπημένες καταγγελίες της αδελφής του Κατσίφα, έστρεψαν απειλητικά τις κάνες των όπλων τους στους κροτάφους των συγγενών του δολοφονηθέντος, για να παύσουν να καταγγέλλουν τις αγριότητες της αλβανικής… «έννομης» τάξης.

Και κλείνει αυτό το σημείωμα, με τις επώνυμες βιντεοσκοπημένες από το κανάλι του ΣΚΑΪ καταγγελίες, κατοίκων της ελληνικής βορειοηπειρωτικής Κοινότητας Βουλιαράτες, αλλά και εκπροσώπων του ιστορικού μειονοτικού Συλλόγου «Ομόνοια» («Τα Νέα», 30.10.18, σελ.8-9), σύμφωνα με τις οποίες: η ελληνική ομογένεια της βόρειας Ηπείρου, με την αήθη αντιδημοκρατική καθοδήγηση του Έντι Ράμα, εδώ και δύο χρόνια δέχεται τρομοκρατικές πιέσεις.

1) Με την αυθαίρετη κατεδάφιση ή «απαλλοτρίωση» αποδεδειγμένα ελληνικών παραδοσιακών κατοικιών, για να εξαναγκάζονται οι ιδιοκτήτες τους, να καταφεύγουν στην Ελλάδα, ή να μεταναστεύουν αλλού, με απώτερο στόχο

της αλβανικής κυβέρνησης, τη διάλυση των ελληνικών μειονοτικών εστιών της βόρειας Ηπείρου.

2) Με την επίμονη διδασκαλία και μάλιστα με αλβανόφωνα σχολικά βιβλία, ή ακόμη και με τα βιβλία των σχολείων της ελληνικής μειονότητας, όπου τα σύνορα της «Μεγάλης Αλβανίας» εκτείνονται μέχρι την Πρέβεζα και την Άρτα! Με άλλα λόγια, αλυτρωτικές αλητείες, παρόμοιες με αυτές των Σκοπίων…

Τ’ ακούτε κύριε πρωθυπουργέ μας και υπουργέ Εξωτερικών; Πώς αντιδράς και εσύ κ. Πάνο Καμμένε;

Υ.Γ.1: Ασυγχώρητο στίγμα απρέπειας και ασέβειας προς τη μνήμη του δολοφονημένου συμπατριώτη μας Κωνσταντίνου Κατσίφα, η διοχέτευση από την ΕΛΑΣ, προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο της πληροφορίας, ότι ο Κατσίφας έχει καταδικασθεί με το νόμο περί ναρκωτικών. Και όμως, υπέρ του Κατσίφα υπάρχει ανέκκλητη αθωωτική δικαστική απόφαση.

Κύριε πρωθυπουργέ και ΥΠΕΞ, Κύριε υπουργέ Δικαιοσύνης, ΕΣΡ, ΕΣΗΕΑ, παρακαλείσθε να απαντήσετε.

Υ.Γ.2: Τι προτίθεται να πράξει, υπό την διπλή του ιδιότητα, ο κύριος Τσίπρας, γιατί όχι και ο υπουργός Παιδείας, για τον τερματισμό της επωνύμως καταγγελλόμενης αλυτρωτικής αλβανικής αλητείας, μέσω των σχολικών βιβλίων της γείτονος;