Με τις πλάτες ενός καταφανώς αντιευρωπαϊκού ΝΑΤΟ και την κερδοσκοπική υποστήριξη τμήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και οι Ζόραν Ζάεφ (Σκόπια) και Έντι Ράμα (Αλβανία), κορυφώνουν με προκλητική θρασυδειλία, την ανθελληνική εκστρατεία τους.

Μάλιστα, ο Έντι Ράμα, μόλις προχτές, προχώρησε και στο χειρότερο, δαφνοστεφανώνοντας τους στυγνούς ένστολους Αλβανούς δολοφόνους, του νεαρού 35χρονου μέλους της ελληνικής μειονότητας Κωνσταντίνου Κατσίφα και ανοίγοντας έτσι το δρόμο για διατήρηση της εμπόλεμης κατάστασης με την Ελλάδα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά από περίπου 3 χρόνια απρόκλητων απειλών, για επεκτατικές ενέργειες, εις βάρος της Ελλάδας και του ελληνισμού γενικότερα, αναδιπλώνεται στα όρια της επικράτειάς του. Με άλλα λόγια τα μάζεψε, στα χωρικά ύδατα της Αττάλειας, για να πραγματοποιήσουν εκεί τα τουρκικά πλοία τις γεωτρήσεις, για το φυσικό αέριο.

Και όμως, τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής, ήδη άρχισαν στο ψευδο-τουρκοκυπριακό κράτος των κατεχομένων, στα 38% της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκφοβιστικά στρατιωτικά γυμνάσια για τους Έλληνες, τους Κυπρίους, Ισραηλινούς και Αιγυπτίους, που ελέγχουν τις δικές τους γειτονικές ΑΟΖ, γύρω από την Κύπρο. Δηλαδή «παλιά μας τέχνη κόσκινο». Και αν δεν ήλεγχαν τον πέριξ των κοινών ΑΟΖ χώρο πλοία του αμερικανικού, γαλλικού και ιταλικού στόλου, κανείς δεν θ’ απέκλειε θερμοπολεμικά επεισόδια…

Με λίγα λόγια, η θρασυδειλία του νεο-σουλτάνου στο απόγειό της. Και είναι περισσότερο από βέβαιο, ότι όσο το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζουν, από κίνητρα καθαρώς συμφεροντολογικά, ν’ ανέχονται τον Τούρκο αρχιταραξία και πανάθλιο μιμητή του αρχιπειρατή Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα, άλλο τόσο ο υπερφίαλος Ερντογάν περιφρονεί το ίδιο το ΝΑΤΟ, που του κάνει πλάτες, σε κάθε ψυχροπολεμική, γιατί όχι και θερμοπολεμική ενέργεια, στον μείζονα χώρο της ανατολικής Μεσογείου. Και καιρός είναι, η ηγεσία του ΝΑΤΟ να ενεργοποιήσει τις καταστατικές διαδικασίες για αποβολή της Ερντογανικής Τουρκίας από τους κόλπους της Συμμαχίας.

Ο ανεκδιήγητος Ερντογάν δεν παύει ωστόσο να ενισχύει και το προς βορράν δικό του ισλαμικό τόξο με παρεμβάσεις μερικώς στη Βουλγαρία (όπου ζουν περίπου 750.000 Τούρκοι), στα Σκόπια, το Κόσσοβο και την Αλβανία.

Ειδικότερα στο χώρο των δυτικών Βαλκανίων, η ανθελληνική (με τις πλάτες του ΝΑΤΟ) συμπεριφορά ενθαρρύνεται και καθοδηγείται από τον Ερντογάν. Το alter ego του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, ο διπρόσωπος Ζόραν Ζάεφ, ενώ συνυπέγραψε και συναποφάσισε με τον Έλληνα πρωθυπουργό (και οι δύο τους ερήμην της Αντιπολίτευσης και των δύο λαών), την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών και την ονομασία Βόρεια Μακεδονία, αυτό λοιπόν το πιόνι του Ζορζ Σόρος (εννοώ πάντοτε τον Ζάεφ), ποτέ δεν απεκάλεσε τη χώρα του Βόρεια Μακεδονία, αλλά απλώς «Μακεδονία».

Ο Ζάεφ με πείσμα συνεχίζει το «Μακεδονία», χωρίς αυτό να ενοχλεί τον Αλέξη Τσίπρα και το κυβερνόν κόμμα του. Επομένως, το δίδυμο Τσίπρα-Ζάεφ, ή από επιπολαιότητα γιατί όχι και από πολιτικό αμοραλισμό, συνωμοτούν κατά της ίδιας της ελληνικής Μακεδονίας, εκχωρώντας την ελληνική ταυτότητα, σ’ ένα μεταπολεμικό τεχνητό κρατικό μόρφωμα, που ήταν ανέκαθεν το βασικό συστατικό στοιχείο, το προζύμι, η μαγιά, για τη Σκοπιανή Μακεδονία του Αιγαίου. Στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, οι Ζάεφ και Ντιμιτρόφ βρήκαν τον πιο κατάλληλο για εξαπάτηση Έλληνα ηγέτη, τον ακατάρτιστο όχι μόνον πολιτικά αλλά πολιτισμικά και ιστορικά, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν μελέτησε, ούτε είδε από κοντά τις πανάθλιες και εμπρηστικές αλυτρωτικές εκστρατείες των Σκοπιανών και δυστυχώς ορισμένων οργάνων τους, στην ίδια την Ελλάδα.

Αρκεί μόνον η αναφορά μας, στην πόλη Στρούγγα της Σκοπιανής λίμνης Οχρίδας, που επί δεκαετίες ήταν το κέντρο ανθελληνικών ζυμώσεων, με συμμετοχή και Ελλήνων συγγραφέων, ιστορικών κλπ, σε διάφορα ακριβοπληρωμένα, με χορηγίες του Σόρος, «Συνέδρια»…

Τρίτος και τραγικότερος σταθμός του σημερινού μου σημειώματος, η Αλβανία του Έντι Ράμα, με τη σημαντική προοδευτική, πολιτισμένη και φιλήσυχη Ελληνική μειονότητα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το ελεεινό πανό που ύψωσαν Αλβανοί «φίλαθλοι», οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας «Παρτιζάνι», σε αγώνα με την αντίπαλη ομάδα «Σκεντέρμπεου». Σύνθημα του πανό για τη δολοφονία του Κατσίφα: «Ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπάσταρδος λιγότερος»! Το ύφος και το ήθος αυτής της συμπεριφοράς, το διδάσκει ο ίδιος ο Αλβανός πρωθυπουργός, με τον χαρακτηρισμό του δολοφονημένου ομογενούς μας που έχει ως εξής: «Εξτρεμιστής που έθεσε σε κίνδυνο τους αστυνομικούς». Και άλλες αηθέστατες φράσεις του Ράμα: «Ευχαριστούμε το Θεό που δεν χάθηκε κάποιος αθώος, από μια εξτρεμιστική τρέλα». «Σκοτώθηκε ένας εξτρεμιστής. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε αθώες ζωές».

Η πιο αποστομωτική απάντηση, έχει ήδη δοθεί στον Αλβανό πρωθυπουργό από το πρωτοσέλιδο των χτεσινών «Νέων»…

Δεν αξίζει να σπαταλά κανείς πολύτιμα δευτερόλεπτα για τους απογόνους των ιταλοντυμένων τσάμηδων, που έστρεψαν τις ιταλικές κάνες κατά των Ελλήνων της Ηπείρου. Μόνον δυο-τρεις λέξεις: «Ν’ αγιάσουν τα κόκκαλα του φιλελεύθερου στρατηγού και βενιζελικού δημοκράτη και αρχηγού του ΕΔΕΣ Ναπολέοντα Ζέρβα», που περιποιήθηκε δεόντως, αυτούς τους δοσίλογους φασίστες.

Η προσωπική άποψη του γράφοντος, είναι ότι η Ελλάδα δέχθηκε στην αγκαλιά της δεκάδες χιλιάδες Αλβανούς, που ενσωματώθηκαν και πρόκοψαν και διακρίθηκαν με την εργασία τους και τη συμπαράσταση των Ελλήνων, στη χώρα μας. Και η Αλβανία, με τη σειρά της δέχθηκε ως εμβάσματα, από τους μετανάστες της στην Ελλάδα, εκατομμύρια ευρώ. Είναι επομένως το ελάχιστον ανοησία, γείτονες Αλβανοί με πρωθυπουργική ιδιότητα, όχι μόνο να εκτρέπονται σε φραστικές και άλλες ατασθαλίες, αλλά και να διδάσκουν την αήθη συμπεριφορά τους στη νεολαία τους.

Αυτή η τεχνητή εμπόλεμη ατμόσφαιρα, αναγκάζει τον ελληνικό λαό να ζητήσει από τις κυβερνήσεις του, ένα διαρκές VETO κατά της ένταξης όλων των πέριξ της Ελλάδας ταραξιών, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και σε κάθε οργανισμό του δημοκρατικού κόσμου. Έτσι θα ζήσουν και αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…