Στη σύλληψη ενός υπόπτου για το μπαράζ των τρομοδεμάτων προχώρησαν οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο αξιωματούχους.

Πρόκειται για τον βασικό και πιθανόν τον μόνο ύποπτο, δήλωσε αξιωματούχος των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας στο Reuters, σημειώνοντας ότι η σύλληψη έγινε στον χώρο στάθμευσης ενός καταστήματος της αλυσίδας AutoZone στην πόλη Πλαντέισον της Φλόριντα.

Ωστόσο, ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ερευνάται το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι ύποπτοι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ύποπτος ονομάζεται Σέζαρ Σαγιόκ, ηλικίας 56 ετών, και έχει βεβαρυμένο ποινικό μητρώο. Ο ίδιος γεννήθηκε και κατοικούσε στο παρελθόν στη Νέα Υόρκη, ενώ είχε συλληφθεί το 2002 για τρομοκρατικές απειλές και ενδοοικογενειακή βία.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, δημόσια αρχεία δείχνουν ότι ο ύποπτος είχε δηλώσει επίσης στο παρελθόν άλλες δύο διευθύνσεις στη Φλόρινα και το Νιου Τζέρσι.

Επίσης, στα social media κυκλοφόρησε μία φωτογραφία ενός λευκού βαν καλυμμένου με πολιτικές αφίσες υπέρ του Τραμπ και κατά της Χίλαρι Κλίντον, το οποίο βρέθηκε στην περιοχή Plantation της Φλόριντα, δυτικά του Fort Lauderdale, όπου και συνελήφθη ο ύποπτος.

Ο 56χρονος προωθεί καλλιτέχνες, κλείνει συναυλίες και «είναι ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης», σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, στο οποίο αναφέρεται ως ιδιοκτήτης της εταιρείας International Gold Productions.

Brian Krassenstein@krassenstein

Here’s the side of bomb suspect Cesar Sayoc Jr.’s van.

No false flag you conspiracy idiots.

Τραμπ: Συλλάβαμε τον δράστη

Τη σύλληψη επιβεβαίωσε και ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. «Τέτοιου είδους πράξεις είναι ειδεχθείς και δεν έχουν καμία θέση στη χώρα μας» τόνισε.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εδραιωθεί η πολιτική βία» πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος δεσμεύτηκε να τη σταματήσει. «Οι Αμερικανοί πρέπει να ενωθούν, να δείξουν στον κόσμο ότι είμαστε ενωμένοι» υπογράμμισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

CNN Newsroom

@CNNnewsroom

«Americans must unify and we must show the world that we are united together in peace and love and harmony as fellow American citizens,» says President Trump during remarks after arrest of mail-bombing suspect https://cnn.it/2SmBf1d 

Τα δώδεκα έφτασαν τα τρομοδέματα

Νωρίτερα, άλλα δύο δέματα με παραλήπτες τον γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Κόρι Μπούκερ, στη Φλόριντα και τον πρώην Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, Τζέιμς Κλάπερ, στη Νέα Υόρκη, προστέθηκαν στη λίστα των τρομοδεμάτων, ανεβάζοντας τον αριθμό στα 12.

«Η γυναίκα μου κι εγώ είμαστε εκτός σπιτιού αυτή τη στιγμή και οι γείτονές μας λαμβάνουν την αλληλογραφία. Ανησυχούμε πολύ για αυτούς. Δεν αποτελεί έκπληξη. Πρόκειται ξεκάθαρα για εσωτερική τρομοκρατία. Δεν αμφιβάλλω καθόλου για αυτό» είπε στο CNN ο Κλάπερ, παραλήπτης του δωδέκατου πακέτου, προσθέτοντας ότι όλα τα δέματα έχουν αποσταλεί σε επικριτές του Τραμπ, όπως το CNN, ενώ υπογράμμισε ότι αυτό δεν πρόκειται να κάνει τους επικριτές του προέδρου να σιωπήσουν.

CNN Newsroom

@CNNnewsroom

«We’re told at this hour that authorities in Sacramento, California, are investigating a package that was addressed to Senator Kamala Harris,» reports CNN’s @evanperez «They have to identify it, they have to make sure it looks like the other packages» http://cnn.it/2D7anOC