Μορατόριουμ Αλουμύλ – τραπεζών για τα δάνεια

Υπεγράφη standstill agreement και ενεχυριάστηκαν μετοχές των βασικών μετόχων

Συμφωνία αναστολής (standstill agreement) με τις πιστώτριες τράπεζες υπέγραψε η εταιρεία Αλουμύλ.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εισηγμένης εταιρείας, οι πιστώτριες τράπεζες συμφώνησαν, κατόπιν σχετικού αιτήματος, να παράσχουν στην εταιρεία μια περίοδο ανοχής (standstill) εντός της οποίας θα καταρτισθεί βιώσιμο σχέδιο αναδιάρθρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων.

Η σύμβαση αναστολής ισχύει αναδρομικά από 12.07.2018 και  προβλέπει αρχική περίοδο ανοχής μέχρι την 12.12.2018 με δυνατότητα περαιτέρω παράτασης. Ως εκ τούτου, η τακτή ημερομηνία λήξης εκάστου Ομολογιακού Δανείου μετατίθεται κατά την ημερομηνία  λήξης της σύμβασης αναστολής, καθιστώντας έτσι το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού της εταιρίας μη ληξιπρόθεσμο.

Ταυτόχρονα,  συμφωνήθηκε ο διορισμός  της εταιρείας «Alvarez & Marsal Ελλάς Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης» ως συμβούλου αναδιάρθρωσης, προκειμένου να παράσχει στις πιστώτριες τράπεζες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργίας της εταιρείας.

Τέλος, σε εκτέλεση των όρων της ως άνω σύμβασης αναστολής, συμφωνήθηκε, προς εξασφάλιση των δανειακών υποχρεώσεων, η εκ μέρους των βασικών μετόχων της εταιρείας, σύσταση ενεχύρου πρώτης τάξης επί μετοχών εκδόσεως της εταιρείας και κυριότητάς τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk