H Turkish Airlines, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα κίνησης επιβατών και φορτίων τον Σεπτέμβριο, πέτυχε τον υψηλότερο δείκτη πληρότητας κατά τον Σεπτέμβριο (LF) φτάνοντας το 83,4%. Παρά την υψηλή βάση του Σεπτεμβρίου του 2017, η ανάπτυξη του αριθμού των επιβατών, των εσόδων ανά χιλιόμετρο και του δείκτη πληρότητας αποτέλεσε μια σημαντική απόδειξη της διαρκούς αύξησης του διεθνούς ενδιαφέροντος για την Τουρκία και την Turkish Airlines, αναφέρει η εταιρεία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα κίνησης  του Σεπτεμβρίου 2018

Η τάση αύξησης των επιβατών συνεχίστηκε τον Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός επιβατών να αυξηθεί κατά 1% και να φτάσει σε περίπου 7 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ ο δείκτης LFαυξήθηκε στο 83.4%.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 ο συνολικός δείκτης πληρότητας LF βελτιώθηκε κατά 2 μονάδες, με  τον διεθνή δείκτη πληρότητας LF να αυξάνεται κατά 2 μονάδες και να φτάνει στο 83%, ενώ   ο εγχώριος LFπαρέμεινε στο 87% κατά προσέγγιση.

Οι επιβάτες μεταξύ διεθνών προορισμών (transit passengers) αυξήθηκαν κατά περίπου 3%.

Tον Σεπτέμβριο, το εμπορευματικό φορτίο και ταχυδρομείο (cargo/ mail) συνέχισε την διψήφια άνοδο και αυξήθηκε κατά 22%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Οι κύριοι παράγοντες που συνέβαλλαν στην αύξηση του όγκου στο εμπορευματικό φορτίο και ταχυδρομείο είναι οι Εσωτερικές Πτήσεις κατά 48%, η Β. Αμερική με 32%,  η Αφρική με 23%, και η Άπω Ανατολή με 20% αύξηση.

H Αφρική παρουσίασε αύξηση του δείκτη πληρότητας LF κατά 7 μονάδες ενώ η Ευρώπη, οι Εσωτερικές Πτήσεις και η Άπω Ανατολή 2 μονάδες αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της περιόδου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018:

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, η αύξηση στη ζήτηση και ο συνολικός αριθμός των επιβατών ήταν αυξημένοι κατά 10% και 12% αντίστοιχα σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Ο συνολικός αριθμός των επιβατών έφτασε τα 58 εκατομμύρια.

Κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου, ο συνολικός δείκτης πληρότητας LF βελτιώθηκε κατά 3 μονάδες και έφτασε το 82%. Ενώ ο διεθνής δείκτης πληρότητας LF αυξήθηκε κατά περίπου 3 μονάδες, ξεπερνώντας το 81%, ο εγχώριος αυξήθηκε κατά 2 μονάδες και υπερέβη το 85%.

Εξαιρουμένων των transit επιβατών ο αριθμός των διεθνών επιβατών αυξήθηκε σημαντικά, κατά 13%.

Tο εμπορευματικό φορτίο και ταχυδρομείο (cargo/ mail) κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2018 αυξήθηκε κατα 25% και έφτασε τους 1 εκστομμύριο τόνους.