Δεκαοκτώ χιλιάδες επιβάτες της Cobalt βρέθηκαν με τη… βαλίτσα στο χέρι έπειτα από την οριστική ανάκληση των εργασιών που ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης η κυπριακή αεροπορική εταιρεία. Σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, το κόστος αποζημίωσης των επιβατών θα φθάσει το1,5 εκατ. ευρώ.

Το κυπριακό υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων πληροφορεί τους επιβάτες που θα ταξίδευαν έως και τις 18 Οκτωβρίου 2018 με πτήσεις που ακυρώθηκαν να εξασφαλίσουν οι ίδιοι εισιτήρια μονής διαδρομής σε οικονομική θέση για τον επαναπατρισμό τους. Οι επιβάτες θα πρέπει να παρουσιάσουν τα αποδεικτικά στοιχεία έκδοσης του εισιτηρίου στο Λογιστήριο του υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων για την αποζημίωση τους.

Όσοι από τους υπόλοιπους επιβάτες, Κύπριοι ή ξένοι, θα ταξίδευαν με Cobaltair μέχρι και την 24η Οκτωβρίου 2018 και επιθυμούν να επιστρέψουν στον τόπο διαμονής τους, θα πρέπει να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 00357-22869999 και 00357-24841100 για να εξασφαλίσουν εισιτήριο μονής διαδρομής για τον επαναπατρισμό τους, το κόστος του οποίου θα αναλάβει το κυπριακό κράτος.

Επιβάτες οι οποίοι έχουν αγοράσει εισιτήρια με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες μπορούν να απευθύνονται στις τράπεζές τους για πληροφορίες που αφορούν την αποζημίωση τους.

Το υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου επισημαίνει ότι οι πιο πάνω ρυθμίσεις δεν αποτελούν νομική υποχρέωση του κράτους αλλά γίνονται για διευκόλυνση των επιβατών. Παράλληλα σημειώνει ότι οι εν λόγω διευθετήσεις δεν απαλλάσσουν την Cobaltair Ltd από οποιεσδήποτε υποχρεώσεις έναντι των πελατών της.

Η Cobalt πραγματοποίησε την πρώτη πτήση της το καλοκαίρι του 2016. Ο στόλος της περιλαμβάνει 6 αεροσκάφη Airbus 320, ενώ η εταιρεία απασχολεί 280 εργαζομένους, οι οποίοι θα αποζημιωθούν με την καταβολή 21 ημερομισθίων, σύμφωνα με πληροφορίες από κυπριακά μέσα ενημέρωσης.