Η εταιρεία επεξεργασίας και τυποποίησης τροφίμων 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα, 2 εκατ. ευρώ που αφορά στον εκσυγχρονισμό  και την ενίσχυση της παραγωγικής της δυναμικότητας, το οποίο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2018.

Το 2017 ο κύκλος εργασιών της βιομηχανίας  παρουσίασε σταθεροποιητικές τάσεις και ανήλθε στο επίπεδο των 25,82 εκατ. ευρώ  έναντι 26,19 εκατ ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Σε ότι αφορά τους όγκους, η εταιρεία αγόρασε, επεξεργάστηκε και συσκεύασε 140 τόνους την ημέρα για προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και 75 τόνους την ημέρα για προϊόντα επαγγελματικής χρήσης. Σύμφωνα με τα στελέχη της 3αλφα, η εταιρεία  κατέχει την πρώτη θέση  στον κλάδο τυποποιημένων οσπρίων με μερίδιο αγοράς 35%.

Ο εξωστρεφής προσανατολισμός της εταιρείας ενισχύθηκε και κατά την χρήση 2017, με τις εξαγωγές να συνεχίζουν να ακολουθούν ανοδική πορεία, τόσο ως απόλυτο μέγεθος όσο και ως ποσοστό σημειώνοντας αύξηση 33%. Σήμερα η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της σε πάνω από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν το 2017 στο επίπεδο των 6,47 εκατ. ευρώ από 6,14 εκατ. ευρώ  σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 5,3%. Επιπλέον, το περιθώριο μικτού κέρδους της εταιρείας κατέγραψε άνοδο κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες και ανήλθε σε 24,7% από 23,5% την χρήση 2016. Σύμφωνα με τη διοίκηση, το περιθώριο μικτού κέρδους της 3αλφα τη διετία 2016-2017 ενισχύθηκε συνολικά κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, αντικατοπτρίζοντας «την στροφή της εταιρείας σε προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας».

Τα κέρδη προ φόρων για τη χρήση 2017 ανήλθαν σε 1,5 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους  στα 827.000 ευρώ.

Την περασμένη χρήση η εταιρεία ενίσχυσε την κεφαλαιακή της βάση –τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν στα 12,8 εκατ. ευρώ από 12,4 εκατ ευρώ – ο δανεισμός μειώθηκε και τα διαθέσιμα διπλασιάστηκαν για δεύτερη στη σειρά χρονιά.

Η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ δημιουργήθηκε το 1968 όταν μία «παρέα» νέων ανθρώπων είχαν μία ιδέα: να επεξεργαστούν, να συσκευάσουν και να τοποθετήσουν στα ράφια των πρωτοεμφανιζόμενων τότε σούπερ μάρκετ προϊόντα που μέχρι εκείνη την στιγμή οι καταναλωτές μπορούσαν να τα προμηθεύονται μη συσκευασμένα από τα παντοπωλεία.  Η εταιρεία απασχολεί 120 εργαζόμενους. Το εργοστάσιο, οι αποθηκευτικοί χώροι και οι διοικητικές υπηρεσίες στεγάζονται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 14.000 τ.μ στο Ρουφ.  Η εταιρεία ήταν από τις πρώτες στην Ελλάδα που από το 2009 οργάνωσε τους προμηθευτές της δημιουργώντας την «ομάδα παραγωγών 3αλφα». Σήμερα αριθμεί 330 ενεργά μέλη.

Ο Άγης Καραγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ, δηλώνει ότι «Με το βλέμμα μας στραμμένο στο στρατηγικό πλάνο της επόμενης τριετίας και έχοντας ως βάση μας την σταθεροποίηση του κύκλου των εργασιών μας και την σταθερά αυξητική τάση των εξαγωγών μας όπως σημειώθηκε το 2017, συνεχίζουμε ακάθεκτοι να κάνουμε αυτό το οποίο ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα: Να είμαστε συνεπείς απέναντι στον καταναλωτή μας προσφέροντάς του προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Η θέση των προϊόντων 3αλφα στο ελληνικό τραπέζι είναι αποτέλεσμα της σχέσης εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί εδώ και 50 χρόνια με τον Έλληνα καταναλωτή. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που αποτυπώνεται αυτή η εμπιστοσύνη και στα αποτελέσματα του 2018, καθώς, βάσει των στοιχείων του πρώτου εξαμήνου που έχουμε στην διάθεσή μας ο τζίρος μας θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά. Αυτό αποτελεί για εμάς μία ηθική επιβράβευση και δέσμευση παράλληλα για να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά ώστε να παραμείνουμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των συνεργατών και των καταναλωτών μας».