Συνάντηση Φλαμπουράρη – Ένωσης Ελληνικών Τραπεζικών στο Μαξίμου

Και από τις δύο πλευρές αναγνωρίστηκε η ανάγκη για λήψη πρωτοβουλιών από τις ίδιες τις τράπεζες για συνεννόηση με τον επόπτη του συστήματος τον SSM

Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και αρμόδιο για την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος Αλέκο Φλαμπουράρη, συναντήθηκε την Τρίτη αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), υπό τον πρόεδρό της Νίκο Καραμούζη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρόκειται για συνάντηση γνωριμίας, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των σχετικών καθηκόντων από τον κ. Φλαμπουράρη, η οποία πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της πολυήμερης πίεσης στις τραπεζικές μετοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και από τις δύο πλευρές αναγνωρίστηκε η ανάγκη για λήψη πρωτοβουλιών από τις ίδιες τις τράπεζες για συνεννόηση με τον επόπτη του συστήματος τον SSM, για τα ξεχωριστά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε μία, ώστε να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις.

Σημειώνεται ότι μετά την αποστολή των νέων επιχειρησιακών σχεδιασμών της περιόδου 2019 – 2021 για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα, έχει ξεκινήσει η σχετική διαβούλευση με τον επόπτη τους για την οριστικοποίηση του πλάνων.

Τραπεζικές πηγές δεν αποκλείουν μετά την επίθεση των αγορών στις τραπεζικές μετοχές, να υπάρξουν ορισμένες τροποποιήσεις των συγκεκριμένων σχεδίων, σε συνεννόηση με τον εποπτικό βραχίονα της ΕΚΤ.

Επιπλέον στη συνάντηση του Μεγάρου Μαξίμου, έγινε αναφορά στο αρνητικό διεθνές κλίμα και την επιδείνωσή του λόγω της κόντρας της ιταλικής κυβέρνησης με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, η οποία επηρεάζει το κόστος δανεισμού Δημοσίου και τραπεζών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk