«Εφοδο» και έρευνα πραγματοποίησε στα γραφεία της Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης. Η OLAF εξετάζει καταγγελίες για ύποπτες οικονομικές συνδιαλλαγές των στελεχών του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα

Η OLAF, σύμφωνα με πληροφορίες, η πραγματοποίησε «έφοδο» στο γραφείο του επικεφαλής του γραφείου ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Λεωνίδα Αντωνακόπουλου, θέτοντας σε διαθεσιμότητα τον ίδιο καθώς και άλλους δύο συνεργάτες του για τους οποίους δεν θέλησαν να δώσουν επίσημα τα ονόματά τους.

«Υπήρχαν σοβαρές αμφιβολίες για ύποπτες οικονομικές συνδιαλλαγές των συγκεκριμένων ατόμων» δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου, Marjory van den Broeke, στην Καθημερινή.

Για αυτό τον λόγο, όπως ο ευρωπαϊκός νόμος υπαγορεύει, η OLAF έπρεπε να ενημερωθεί σχετικά με την υπόθεση, πρόσθεσε η ίδια. «Η OLAF έκανε μία προκαταρκτική έρευνα της υπόθεσης και κατέληξε ότι θα χρειαστεί πλήρης έρευνα» είπε, ενώ τόνισε ότι δεν είναι γνωστό πότε θα ολοκληρωθεί.