Τζωρτζ Μπους τζούνιορ, Τόνι Μπλερ, Νικολά Σαρκοζί, χωρίς υπερβολές και μεροληψίες, είναι οι πρωταίτιοι του προσφυγικού. Αυτού του πρωτοφανούς, στα παγκόσμια χρονικά, ακούσιου προσφυγικού ρεύματος σωτηρίας, που το δέχτηκαν κυρίως οι ανυπαίτιες, χώρες της ευρωμεσογειακής ζώνης, για τον εκπατρισμό άλλοτε ειρηνικών και ευημερούντων λαών της Μέσης Ανατολής και βόρειας Αφρικής.

Οι τρεις προαναφερθέντες ηγέτες βαρύνονται, με τις απρόκλητες και ερήμην του Σ.Α. του ΟΗΕ, φονικές επιδρομές των χωρών τους, για την κυριολεκτική ισοπέδωση του Ιράκ και της Λιβύης Χωρών, με υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα και με δικές τους πλουτοπαραγωγικές πηγές. Γιατί όχι και κοιτίδες σημαντικών πολιτισμών.

Όπως πάντοτε συμβαίνει, σε όλες τις προσχεδιασμένες φονικές και καταστρεπτικές επιδρομές, προέχει η κατασκευή ανύπαρκτων εχθρών. Οι Τζωρτζ Μπους τζούνιορ και Τόνι Μπλερ «φόρτωσαν» στον Σαντάμ Χουσεϊν τη χρήση αποδεδειγμένως ανύπαρκτου οπλοστασίου από χημικά όπλα. Και μάλιστα με επίσημα πορίσματα της εισαγγελικής αρχής του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης.

Από την πλευρά του, ο Νικολά Σαρκοζί, (δυστυχώς με την επιβράβευσή του και από το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα), έστειλε μοίρες της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας, για την ισοπέδωση των εγκαταστάσεων εθνικής άμυνας αλλά και πετρελαιοπηγών της Λιβύης. Και το ακόμη χειρότερο: Για τον βομβαρδισμό εναντίον χιλιάδων αμάχων.

Ας μη ξεχνάμε όμως και το δηλητηριώδες κερασάκι της μωροφιλόδοξης Χίλαρι Κλίντον, στην εκρηκτική τούρτα «συμμαχικής» εισβολής στη Λιβύη. Αυτή η «πρώτη» σε επίδειξη ημιμάθειας «κυρία» των ΗΠΑ, αλλά και εσχάτη σε ανθρωπιστικές ευαισθησίες, θλιβερή αντίπαλος του θλιβερότερου Ντόναλντ Τραμπ, απαθανάτισε, στο διεθνές διαδίκτυο, τη χειρονομία της, με αντεστραμμένο τον αντίχειρα της παλάμης της, ως δείγμα ικανοποίησης στο ανατριχιαστικό τηλεοπτικό ντοκουμέντο, για τον μέχρι θανάτου φρικτό βασανισμό του Μοαμάρ Καντάφι. Αυτή ακριβώς η σκηνή, μας παραπέμπει στη Ρωμαία Αγριπίνα, που με την ίδια χειρονομία έδινε το σύνθημα για τη φονική μαχαιριά στους μονομάχους του Κολοσαίου. Τι υπέροχοι «Βίοι παράλληλοι»…

Αυτή ακριβώς, η εν τάχει αναδρομή, στα πρόσφατα ιμπεριαλιστικά «συμμαχικά» δρώμενα, σκιαγραφεί την επανάληψη των δυτικών σταυροφοριών εναντίον λαών με πλούτο αγαθών, αλλά και με πολιτιστικές παρακαταθήκες, απείρως σημαντικότερες των εισβολέων. Είναι δε βέβαιο, ότι εάν δεν εμφιλοχωρούσαν οι προσχεδιασμένες από τους εισβολείς αιματηρές θρησκευτικές έριδες, το Ιράκ, η Συρία, ο Λίβανος, η Αίγυπτος, η Παλαιστίνη γιατί όχι και το υπόλοιπο τμήμα της βόρειας Αφρικής, θα αντιμετώπιζαν με αραγή εθνικά μέτωπα τη διαλυτική διείσδυση του δυτικού επεκτατισμού.

Η ίδια αυτή αναδρομή κρίνεται απαραίτητη για τη διάψευση και απομυθοποίηση των κροκοδείλιων δακρύων, που αφειδώς χύνουν για το προσφυγικό δράμα, οι πρωταίτιοι της διάλυσης και του εξανδραποδισμού στις χώρες της Μ. Ανατολής και βόρειας Αφρικής.

Προέχει, κατά συνέπειαν, ο χωρίς υποκρισίες και προσχήματα επιμερισμός των ευθυνών σ’ εκείνους, που ήρξαντο χειρών αδίκων κατά της Μ. Ανατολής και βόρειας Αφρικής και σ’ εκείνους τους αμέτοχους στις φονικές εισβολές, που είναι και οι κυριότεροι αποδέκτες του ρεύματος φυγής των προσφύγων.

Κακά τα ψέματα: Η περίπου 20χρονη καταστρεπτική αναταραχή, με παρεμβάσεις και εισβολές στη Μ. Ανατολή και βόρεια Αφρική, προκάλεσε καταστροφές και ανθρώπινα θύματα, που μας παραπέμπουν σε έργα και ημέρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι τότε πρωταίτιοι του εθνικοσοσιαλιστικού μπλοκ, παραπέμφθηκαν και καταδικάστηκαν στη Νυρεμβέργη.

Τηρουμένων των αναλογιών, προκύπτουν τα αμείλικτα ερωτήματα:

α) Οι σημερινοί πρωταίτιοι γιατί, όχι μόνον δεν λογοδοτούν στη Χάγη, αλλά απεναντίας με το δόγμα του … «αδίκου του ισχυροτέρου» διαδραματίζουν το ρόλο του λύκου που φυλάει τα πρόβατα;

β) Και λίγα λόγια για το ημέτερο, κάθε άλλο παρά αθώο σύστημα υποδοχής και περίθαλψης των χιλιάδων φυγάδων, από την πολεμική κόλαση Μ. Ανατολής-Β. Αφρικής: Πόσα εκ. ευρώ έχει εισπράξει από τα κοινοτικά ταμεία η ελληνική κυβέρνηση, για τα κέντρα υποδοχής των προσφύγων; Δικαιολογείται η εικόνα Δαντικής κόλασης στα περισσότερα κέντρα υποδοχής με φόνους, βιαιοπραγίες, βιασμούς γυναικών και ανηλίκων, με μεταδοτικές ασθένειες, με ασιτία, βρώμα και δυσωδία;

Θεμελιώνουν όλα αυτά λόγους ποινικών διώξεων για τον άνευ προηγουμένου διασυρμό της Ελλάδας στα πέρατα της Οικουμένης;

———————

Υ.Γ.1: Άραγε τι γυρεύει η κωμική ρεπουμπλικάνα αλεπού Τζωρτζ Μπους τζούνιορ, στο βαλκανικό παζάρι εθνοτικών συνειδήσεων, για τη μειοδοτική σε βάρος της Ελλάδας «Συμφωνία των Πρεσπών»; Πώς ξύπνησε, έτσι αιφνίδια, ο κατά την επιεικέστερη εκτίμηση αφελής, ημιμαθής και αρχιγκαφατζής πρώην Πρόεδρος των «συμμαχικών» μας ΗΠΑ; Και με ποιο δικαίωμα προπαγανδίζει υπέρ των αμετανοήτως αλυτρωτικών κατά της Ελλάδας κύκλων των Σκοπίων;

Υ.Γ.2: Τόσο ο απρόβλεπτος Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο επαμφοτερίζων Ευκλείδης Τσακαλώτος έφτασαν στο μακάβριο και οιονεί ρατσιστικό σημείο, προκειμένου να πετύχουν την ακύρωση της υπογεγραμμένης από αυτούς μείωσης των συντάξεων, να προσπαθούν να πείσουν τους πιστωτές ότι οι μετά τα 70 συντάξεις είναι αβέβαιες, διότι έχουν λήπτες … μελλοθανάτους!

«Ντροπή» η μονολεκτική μας απάντηση…