Οι νέες χειραψίες του κ. Τσίπρα

Η πρώτη ουσιαστικά (μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ) έξοδος του Πρωθυπουργού από το Μέγαρο Μαξίμου εστέφθη, κατά τους συνεργάτες του, με επιτυχία.

Η πρώτη ουσιαστικά (μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ) έξοδος του Πρωθυπουργού από το Μέγαρο Μαξίμου εστέφθη, κατά τους συνεργάτες του, με επιτυχία.
Προκειμένου να απαντήσει σε κατηγορίες ότι βρίσκεται κλεισμένος στη γυάλα του Μαξίμου και ότι δεν έχει (ή δεν μπορεί να έχει) τη δυνατότητα να έρχεται σε επαφή με κόσμο ο Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) και οι επικοινωνιολόγοι του σχεδίασαν με κάθε λεπτομέρεια την ολιγόωρη περιοδεία του στη Σύρο.
Τον εμφάνισαν εύχαρι μέσα στον κόσμο, να ανταλλάσσει χειραψίες και να αστειεύεται και βεβαίως στα τηλεοπτικά πλάνα εξαφάνισαν κάθε αστυνομική παρουσία γύρω του. Ξεκίνησε την επίσκεψή του από το δημαρχείο και δεν έχασε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τον δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό, ο οποίος και του δώρισε ένα καλάθι με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα (με τα οποία και φωτογραφήθηκε). Ο δε δήμαρχος φαίνεται πως ενθουσιάστηκε με την παρουσία του κ. Τσίπρα στο νησί και χαρακτήρισε την επίσκεψη του Πρωθυπουργού «συμβολική», δεδομένου ότι είναι σε εξέλιξη πολλά αναπτυξιακά έργα.
Την άρπαξαν από τον λαιμό
Υπήρξαν όμως και ορισμένες… παραφωνίες κατά την επαφή του κ. Τσίπρα με τον κόσμο. Μία κάτοικος, η Ειρήνη Κουτσολιδάκη, ισχυρίστηκε ότι δύο αστυνομικοί της επιτέθηκαν για να μην την αφήσουν να μιλήσει στον κ. Τσίπρα. Είπε μάλιστα μιλώντας στο «Θέμα 104,6» ότι οι αστυνομικοί (που δεν ήταν από τη Σύρο) την άρπαξαν από τον λαιμό και της έκλεισαν το στόμα όταν προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί στον Πρωθυπουργό.
Πάντως ο Πρωθυπουργός είπε ότι επέλεξε η πρώτη πολιτική παρέμβαση να γίνει από τα ναυπηγεία του Νεωρίου (που επαναλειτουργούν από την άνοιξη) για να απευθυνθεί στους «ανθρώπους και της εργασίας», ενώ δεν ξέχασε και τις υποσχέσεις για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και αύξηση του κατώτατου μισθού
Οι πυροσβέστες του… χειμώνα
Μάλλον προβλέπουν πυρκαγιές τον χειμώνα εκεί στη Φλώρινα και άρχισαν να προσλαμβάνουν εποχικούς πυροσβέστες στο τέλος του καλοκαιριού. Δηλαδή, πάρτε χαρτί και μολύβι και υπολογίστε: Η θεωρητική εκπαίδευσή τους ολοκληρώνεται το φθινόπωρο, ακολουθεί η πρακτική τους εκπαίδευση και τον Μάρτιο σύμφωνα με τη σύμβασή τους… απολύονται. Φοβερός συντονισμός.
Ή εμείς ή οι άλλοι
Αυτό το «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» που ανέφερε ο Πρωθυπουργός και που αποτελεί βασική (διχαστική) πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ ενόχλησε, όπως έμαθα, τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Το διάβαζε και το ξαναδιάβαζε και δεν μπορούσε να καταλάβει πώς σε μια χώρα που έχει τόσα προβλήματα, που βγαίνει οικονομικά εξαντλημένη από το πρόγραμμα, εξακολουθούν να υπάρχουν διχαστικές πρακτικές. Ετσι, εξέδωσε εσωτερική οδηγία προς όλα τα στελέχη του κόμματος, σύμφωνα με την οποία στη ΝΔ και στην κυβερνητική πολιτική που θα ακολουθήσει δεν θα υπάρχουν τέτοιες πρακτικές του τύπου «ή εμείς ή οι άλλοι», όπως σημείωσε, αλλά πρακτικές για το πώς θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της χώρας.
Ο Γάτσιος και τα Γιάννενα
Εντόπισα τον πανεπιστημιακό, αλλά τομεάρχη Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΚΙΝΑΛ, Κωνσταντίνο Γάτσιο στα Γιάννενα και εκεί, όπως διαπίστωσα, δεν πήγε μόνο για διακοπές με την οικογένειά του. Είχε απανωτές επαφές με τοπικούς παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες. Κάτι μου λέει ότι τον κ. Γάτσιο θα τον ξαναδούμε στα Γιάννενα, όχι όμως ως επισκέπτη, αλλά ως υποψήφιο βουλευτή με το ΚΙΝΑΛ.
Η στεγανότητα της Βουλής
Στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσής τους βρίσκονται οι επεμβάσεις βελτίωσης και ενίσχυσης της κατασκευής κάλυψης της Αίθουσας Συνεδριάσεων της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου. Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Κωνσταντίνο Αθανασίου, ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Βουλής και τον ανάδοχο του έργου για την πρόοδο των εργασιών. Αυτές αφορούν τη συντήρηση και ενίσχυση του μεταλλικού φορέα στέγασης της Αίθουσας της Ολομέλειας, καθώς και την αντικατάσταση του υφιστάμενου υαλοπετάσματος με νέο, σύγχρονων προδιαγραφών. Επίσης, στο έργο περιλαμβάνονται παρεμβάσεις βελτίωσης του αερισμού και του φυσικού φωτισμού, αλλά και η στεγανοποίηση του συνόλου της κατασκευής. Πόσο θα στοιχίσει;
Το χρηματικό αντικείμενο της εργολαβίας, η οποία ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου, ανέρχεται στα 1.287.226,74 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Με την αποπεράτωση του έργου θα έχει επιτευχθεί η αναβάθμιση της λειτουργικότητας του στεγάστρου, όσον αφορά τη στεγανότητά του, την ενεργειακή απόδοσή του και την επισκεψιμότητά του, καθώς και η ασφάλεια του δομικού φορέα της κατασκευής κάλυψης και της αισθητικής εμφάνισης της κατασκευής και των περιμετρικών οικοδομικών στοιχείων. Υπενθυμίζεται ότι η μέχρι πρότινος κατασκευή κάλυψης χρονολογείται από το 1934, όταν και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο εργασιών μετατροπής των Παλαιών Ανακτόρων σε Κοινοβούλιο. Από εκείνη την περίοδο μέχρι και σήμερα είχαν γίνει μόνο τοπικές επεμβάσεις αποκατάστασης του συστήματος στέγασης, του δομικού φορέα και των περιμετρικών οικοδομικών στοιχείων.

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk