Τσίπρας από Σύρο : Στόχος να κερδίσουμε το στοίχημα της εργασίας

Στη Σύρο θα μεταβεί αύριο Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στις 10 το πρωί θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργο Μαραγκό, στο Δημαρχείο Ερμούπολης.

Στη Σύρο βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευςή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνατήθηκε με τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργο Μαραγκό, στο Δημαρχείο Ερμούπολης.
«Το στοίχημα της μεταμνημονιακής εποχής δεν είναι απλά να επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα αλλά κερδίσουμε το στοίχημα της εργασίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στους εργαζόμενους στα ναυπηγεία στο Νεώριο.
«Τα χρόνια των μνημονίων, ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου, υπέφερε περισσότερο από τον καθένα. Η εργασία έγινε το μόνο «εμπόρευμα», που οι δανειστές δεν επέτρεπαν να διαπραγματευτούν ελεύθερα την τιμή του οι «πωλητές» -δηλαδή οι εργαζόμενοι» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Οι συλλογικές συμβάσεις καταργήθηκαν. Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας. Η ανασφάλεια, η βία των απολύσεων, ο εκβιασμός της εργατικής τάξης με τη χρησιμοποίηση ως μοχλού μιας τεράστιας στρατιάς ανέργων, που δημιούργησαν τα μνημόνια, είχαν σαφείς στόχους…. Να συρρικνωθεί η αμοιβή της εργασίας. Να καταργηθούν δικαιώματα, ελευθερίες, συλλογικές δράσεις, που έδιναν τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να διαπραγματεύονται με την εργοδοσία. Ο λεγόμενος κοινωνικός αυτοματισμός έγινε όπλο για την εντεινόμενη συντριβή της εργασίας».

«Το οριστικό λουκέτο στο Νεώριο, θα ήταν ένα τραύμα για κάθε Συριανό και Συριανή. Σήμερα μπορώ να πω με σιγουριά, ότι βρισκόμαστε μακριά από αυτή την εκδοχή. Ήδη 300 εργαζόμενοι βρίσκονται ξανά στις δουλειές τους, οι οφειλές έχουν ρυθμιστεί, και αυτά είναι μόνο η αρχή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εμείς, ως πολιτεία, επιλέξαμε το δρόμο της ευθύνης. Δεν κάναμε τους Πόντιους Πιλάτους. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ούτως ώστε το Νεώριο να γίνει μία από τις μεγαλύτερες ναυπηγικές μονάδες της χώρας. Με ορίζοντα την επόμενη τριετία να απασχολεί 1000 εργαζόμενους» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk