Λαζαρίδης για Κουφοντίνα: Είμαστε εξοργισμένοι με την αδιανόητη εν κρυπτώ μεταγωγή του

«Είμαστε εξοργισμένοι με την αδιανόητη εν κρυπτώ μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές του Βόλου», τόνισε ο Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά 90,1».

«Είμαστε εξοργισμένοι με την αδιανόητη εν κρυπτώ μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές του Βόλου», τόνισε ο Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά 90,1».

«Αυτή η κυβέρνηση», υπογράμμισε ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, «που συμπεριφέρεται με ένα μείγμα ανικανότητας και κυνισμού, και δεν μπορεί καθόλου να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών, τώρα φροντίζει έναν τρομοκράτη, φροντίζει έναν κατά συρροή δολοφόνο».

Επισήμανε ότι για τη Νέα Δημοκρατία, «οι τρομοκράτες, καταδικασμένοι για σωρεία δολοφονιών, πρέπει να είναι έγκλειστοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Για την κυβέρνηση, πρέπει να γίνουν αγρότες. Αυτή είναι η διαφορά μας. Οι προτιμήσεις τους δεν κρύβονται. Προκαλούν, όμως, όλους τους Έλληνες και όχι μόνο τους συγγενείς των θυμάτων».

Υπενθύμισε τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη «ότι ένας από τους πρώτους νόμους που θα έρθουν στη Βουλή θα είναι η κατάργηση ενός άθλιου νόμου, του λεγόμενου νόμου Παρασκευόπουλου, όπου βγήκαν έξω πολλοί τρομοκράτες και πολλοί περισσότεροι εγκληματίες».

Για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε: «Η διαχείριση μιας εθνικής τραγωδίας από τη πλευρά της Κυβέρνησης με τρεις λέξεις χαρακτηρίζεται από ανικανότητα, κυνισμό και συγκάλυψη. Ανικανότητα στην πρόληψη, στην αντιμετώπιση, δηλαδή, της φωτιάς κατά το ξέσπασμά της και στην αποτροπή της τραγωδίας που μπορούσε να γίνει με έγκαιρη προειδοποίηση για εκκένωση της περιοχής. Κυνισμός γιατί στις πρώτες ώρες της τραγωδίας στη δήθεν σύσκεψη στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής προσποιούνταν ότι δεν ξέρουν και κανείς δεν έπαιρνε καμιά συγκεκριμένη απόφαση. Συγκάλυψη και απόσυρση των ευθυνών με εκτροπή της συζήτησης στο ζήτημα των αυθαιρέτων».

Για τις κινήσεις της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε: «Ο πρόεδρός μας κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον καθηγητή τον κ. Συνολάκη ο οποίος είναι ένας ακαδημαϊκός αναγνωρισμένου κύρους και μέλος της ακαδημίας Αθηνών, να συγκροτήσει μια επιτροπή και να υποβάλει μελέτη για να δούμε ποια είναι τα αίτια της καταστροφής και πώς μπορεί να αναδιοργανωθεί η πολιτική προστασία. Για εμάς είναι προτεραιότητα η δημιουργία μιας διαφορετικής δομής και μορφής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας η οποία θα έχει πραγματικά τον συνολικό επιχειρησιακό σχεδιασμό και τη συνολική ευθύνη για την αντιμετώπιση τέτοιων φυσικών καταστροφών».

Παράλληλα, θύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης, με επιστολή του στον κ. Γιουνκέρ, «ζήτησε τη στήριξη της χώρας μας στην επούλωση των πληγών, κάτι που έχει γίνει σχετικά πρόσφατα και στην Ιταλία και στην Πορτογαλία. Και πρέπει να αξιοποιήσουμε πλήρως Ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τις μονάδες πυρασφάλειας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk