Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση διαχειρίστηκε επικοινωνιακά την εθνική τραγωδία

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο πυροφυλάκιο Βύρωνα, όπου εδρεύει η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του δήμου, καθώς και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ).

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο πυροφυλάκιο Βύρωνα, όπου εδρεύει η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του δήμου, καθώς και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ).

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έγιναν σημαντικά επιχειρησιακά λάθη και τόνισε πως το κύριο μέλημα της κυβέρνησης ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας και όχι η ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πειραιώς, είναι η τρίτη φορά που ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέπτεται τις δομές δασοπροστασίας στον Υμηττό τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα συναντήθηκε με εθελοντές πυροσβέστες και συνομίλησε μαζί τους, συγχαίροντάς τους για το έργο και την πολύτιμη κοινωνική και περιβαλλοντική συνεισφορά τους. Οι εθελοντές τον ενημέρωσαν για τη δράση τους, την εκπαίδευση που λαμβάνουν, αλλά και για τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο ό,τι έχει απομείνει από τις δασικές εκτάσεις στον Υμηττό, την Πάρνηθα και την Πεντέλη, τόσο γιατί βρίσκονται πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, όσο και γιατί έχουν μία πολύ ιδιαίτερη οικολογική αξία. Τα περιαστικά δάση, όπως επισήμανε, απαιτούν την εκπόνηση ειδικών σχεδίων προστασίας σε συνεργασία με όλες τις τοπικές οργανώσεις και τους δήμους.

Εξάλλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει υποστηρίξει την ανάγκη εκπόνησης των εν λόγω ειδικών σχεδίων, αλλά και την εφαρμογή γενναίων παρεμβάσεων στα περιαστικά δάση του λεκανοπεδίου (π.χ. δημιουργία Εθνικού Πάρκου Πεντέλης και Υμηττού) ήδη από το 2007, που είχε αναλάβει πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η συμβολή των εθελοντών δασοπυροσβεστών είναι καθοριστική στην προστασία των περιαστικών δασών. Συμπλήρωσε, δε, ότι είναι απαραίτητο να βρεθούν κίνητρα για την προσέλκυση περισσότερων εθελοντών πυροσβεστών, καθώς και να ενισχυθεί ο συντονισμός και η οργάνωσή τους.

Ορισμένοι από τους παριστάμενους εθελοντές πυροσβέστες, μάλιστα, βοήθησαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο Μάτι και την ανατολική Αττική και μίλησαν στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για αυτές τις πρόσφατες καταστροφές.

Τέλος, εστίασε στο πώς μπορεί να εξασφαλιστεί ότι στο μέλλον δεν θα ζήσουμε ανάλογες τραγωδίες, διαβεβαιώνοντας ότι το σχέδιο της ΝΔ περιλαμβάνει ένα νέο πλαίσιο πολιτικής προστασίας, το οποίο θα εξασφαλίζει καλύτερο συντονισμό και επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk