Το έσχατο σημείο αυτοδιασυρμού αυτής της ανεκδιήγητης κυβέρνησης είναι, ότι αμέσως μετά το Βατερλό της αντιπαλότητάς της με τους ανεμομύλους και τα ξωτικά του Δον Κιχώτη (εξαπατημένες εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρων, media, αντιπολίτευση), τώρα ανεκάλυψε τους… εχθρούς νεκρούς στο Νέο Βουτζά και στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής.

Θα αναστενάξουν επικοινωνιακά οι κυβερνητικές μπουλντόζες κατεδαφίζοντας περίπου 2.000 (οι περισσότερες καμμένες) αυθαίρετες κατοικίες, ακόμα και νεκρών από τις φωτιές, στους χώρους της φονικής πυρκαγιάς και αλλού, που οικοδομήθηκαν σε βεβαιωμένες δασικές εκτάσεις. Βεβαίως, οι όψιμες αυτές περιβαλλοντικές ευαισθησίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις νέες ρυθμίσεις-συγχωροχάρτια του ιδίου υπουργείου, που μεταξύ άλλων προβλέπουν:
  • Μόνιμη νομιμοποίηση για όσα αυθαίρετα, σε δάση, χτίστηκαν από το 1975 και «τακτοποίηση» για 25 χρόνια για αυθαίρετα κτίσματα από 09.06.1975 έως 28.07.2011, επίσης σε δασικές εκτάσεις.
  • Πρόστιμα-συγχωροχάρτια σε 80 δόσεις και έκπτωση 50%, στα πρόστιμα αυτά για την πρώτη κατοικία. Έκπτωση στα πρόστιμα 20% εάν αυτά καταβληθούν εφάπαξ.
  • Διαγραφή των διοικητικών και ποινικών κυρώσεων από δασαρχεία και πολεοδομικές υπηρεσίες για παράνομες ανεγέρσεις κατοικιών.
  • Πολλά άλλα…bonus για τους πιστούς του ρουσφετολογικού ψηφοθηρικού δόγματος «δώσε και σώσε»…

Και μέσα σ’ όλα αυτά η αταραξία των Γ. Σταθάκη και Σ. Φάμελλου, αντιστοίχως υπουργού και αναπληρωτή υπουργού ΥΠΕΝ στις συνεντεύξεις τύπου. Εξόχως όμως αξιοσημείωτο, το … Τζιοκόντιο, μυστήριο χαμόγελο του Γ. Σταθάκη, που επισφραγίζει κάθε δήλωσή του στα media βρέξει-χιονίσει. Και σε ευτυχισμένες και σε αποφράδες στιγμές… Απόλυτη βουδιστική ευτυχία…

Όμως, ούτε οι υπαίτιες κυβερνητικές πράξεις και παραλείψεις για τις πυρκαγιές, ούτε η άγνωστη για τους ανάλγητους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λέξη «συγνώμη», ούτε οι φοβέρες για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε δάση και παραλίες, μπορούν να εξαγνίσουν τη βαρβαρότητα και την κυβερνητική περιφρόνηση προς τους νέους εχθρούς…νεκρούς! Και αυτό, για τον απλούστατο λόγο, ότι μετά το πανελλήνιο πένθος για την Δαντική πύρινη κόλαση της Ανατολικής Αττικής, από παλλαϊκός σπαραγμός ήδη εξελίσσεται σε σαρωτική οργή!

Κατά τα άλλα, ο … «επαναστάτης» με το κάτασπρο κολλαριστό μακρυμάνικο πουκάμισο πρωθυπουργός, ολοκληρώνει τον κύκλο της εν τη απολύτω απομονώσει «παντοδυναμίας» του, πολλαπλασιάζοντας τη ρωμαϊκή φρουρά των ένστολων ραβδούχων, τόσο στο πανταχόθεν αποκλεισμένο και οχυρωμένο Μαξίμου, αλλά και σε κάθε φανταστικό ψευδοεπικοινωνιακό bain de foule (βάπτισμα στο πλήθος).

Αλλά σε ποιο πλήθος; Μήπως σαν αυτό της προχθεσινής επίσκεψής του στο Μάτι, με ένα μονάχα «ντόπιο» συνομιλητή και μια μεραρχία προσωπικής αστυνομικής φρουράς; Και το χείριστο: Με μία μόνο κομματική κάμερα της ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικής ΕΡΤ που εκάλυψε όλα τα κατευθυνόμενα από το γραφείο Τύπου του Μαξίμου «δελτία» ειδήσεων με ακροαματικότητα όχι μεγαλύτερη του 2,5%-3%;

Η ισχύς λοιπόν εν τη απομονώσει! Τι θα είχαν άραγε να ζηλέψουν οι πρόδρομοι αυτού του ολιγαρχικού-τυραννικού έπους, αλλά και οι πιστοί επίγονοί τους; Ζαχαριάδης, Μανιαδάκης, Καλαντζής, Ερντογάν, Μαδούρο και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Ήδη μεγάλο τμήμα της ελληνικής Κοινής Γνώμης αναρωτιέται: Γιατί όλη αυτή η εικόνα της πολιτικής αποσύνθεσης της χώρας μας με έντονα τα χαρακτηριστικά μιας κυβερνώσας κοινοβουλευτικής δικτατορίας, να μην απασχολήσει την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου όπου σχεδόν ομοφώνως (με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) καταδικάστηκε το συγγενές, προς το ημέτερο, καθεστώς του Μαδούρο;