«Στρατηγικού χαρακτήρα λάθη δεν έχουν υπάρξει» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, σχολιάζοντας τους κυβερνητικούς χειρισμούς της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε την ανατολική Αττική.

«Άδειασε μια ολόκληρη περιοχή στο Μάτι. Ενδεχομένως θα μπορούσε να αδειάσει χωρίς νεκρούς» δήλωσε ο κ. Κουβέλης μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχολιάζοντας τα πολεοδομικά ζητήματα της περιοχής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας τοποθετούμενος στο ζήτημα απόδοσης ευθυνών για τη νέα αυτή εθνική τραγωδία, δήλωσε ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, όπως εκφράστηκε από τον πρωθυπουργό, προφανέστατα αφορά στη συγγνώμη του…

Ο κ.Κουβέλης εξέφρασε μάλιστα και τη δική του συγγνώμη για την τραγωδία, διευκρινίζοντας όμως ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν ότι ήταν δυνατόν, με τα κατασβεστικά, τα ελικόπτερα, τους στρατιωτικούς μας που από την πρώτη στιγμή έως σήμερα είναι στις επάλξεις».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η έμπρακτη συγνώμη της πολιτείας θα είναι η προώθηση όλων εκείνων των μέτρων που θα δώσουν τέλος σε μια εφιαλτική κατάσταση. «Οι εν θερμώ παραιτήσεις δεν υπηρετεί το σκοπούμενο, που είναι να αντιμετωπιστούν οι καταστάσεις που γεννήθηκαν» σχολίασε χαρακτηριστικά.