Στο «κόκκινο» η κόντρα Σπρίρτζη – Μητσοτάκη

Για ενορχήστρωση της εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου, καθώς και ψέματα κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου κατηγορεί ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για ενορχήστρωση της εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου, καθώς και ψέματα κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου κατηγορεί ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Με ανακοίνωσή του, απαντά στις αναφορές του προέδρου της ΝΔ ότι ως πρόεδρος του ΤΕΕ ο κ. Σπίρτζης έδινε εντολές και κατευθύνσεις στους αυθαιρετούχους για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων τους, καθώς και στις αμφιβολίες που εξέφρασε για τη διαχείριση του λογαριασμού για τους πυρόπληκτους κάνοντας προσωπική αναφορά στον σημερινό Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

«Παρακαλώ τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτές τις ημέρες, να μας αφήσει απερίσπαστους να κάνουμε τη δουλειά που οφείλει η πολιτεία προς τους Συμπολίτες μας που επλήγησαν. Εμείς δεν θα κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση, εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο. Δεν θα ακολουθήσουμε τον κατήφορο. Δεν θα επενδύσουμε πολιτικά στην απώλεια των ψυχών και στα ερείπια» αναφέρει.
Ως προς τις αναφορές στις «γενναιόδωρες ρυθμίσεις για τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων μετά το 2014», για τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης έφερε ως παράδειγμα πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο «Το αφεντικό τρελάθηκε», κατονομάζοντας τον κ. Σπίρτζη, ο υπουργός απαντά ότι η Γ.Γ. Χωροταξίας και η Γ.Γ. Περιβάλλοντος που έχουν τις αρμοδιότητες της αυθαίρετης δόμησης δεν ανήκουν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Και συνεχίζει: «Ως Πρόεδρος του ΤΕΕ διατύπωσα την αντίθεση του τεχνικού κόσμου στους νόμους των αυθαιρέτων, 4014/2011 του Γ. Παπακωσταντίνου, που κρίθηκε αντισυνταγµατικός από το ΣτΕ, όσο και στο νέο νόµο 4178/2013 επί υπουργίας Μανιάτη – Καλαφάτη της κυβέρνησης Σαμαρά. Προς επαλήθευση σας, δίνουμε και video τοποθέτησής μου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στις 5 Απριλίου 2012, που δυστυχώς επιβεβαιώνονται όλα όσα τότε είχαμε προβλέψει».
«Ψηφοθηρική εκμετάλλευση της στεγαστικής ανάγκης των Ελλήνων από τη ΝΔ»
Μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης -ο οποίος υπενθυμίζεται ότι ήταν στέλεχος του ΠαΣοΚ- κατηγορεί στη δήλωσή του ευθέως την ΝΔ ότι η συντριπτική πλειοψηφία του συνόλου των κλειστών παραλιών, των παράνομων και αυθαίρετων μαντρών και κτισμάτων στην Αττική, μέσα στα δάση, μέσα στα ρέματα και πάνω στις παραλίες, έγιναν από δικά της στελέχη, είτε δημάρχους, είτε διορισμένους νομάρχες, είτε βουλευτές, είτε υπουργούς, συγκροτώντας μηχανισμούς που διαπερνούσαν το σύνολο των υπηρεσιών στην αυθαίρετη δόμηση.
Επίσης, κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ και τα στελέχη της ότι δεν προχώρησαν σκοπίμως τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, το δασολόγιο, το κτηματολόγιο, τις χρήσεις γης. «Εκμεταλλευτήκατε τη στεγαστική ανάγκη των Ελλήνων για να εκβιάζετε πολιτικά και να ψηφοθηρείτε» απαντά.
Αναφέρεται επίσης, με τη δήλωσή του, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Δηλώσεων των Αυθαιρέτων, που υλοποίησε το ΤΕΕ το 2011, «ώστε να υπάρχει διαφάνεια και εξυπηρέτηση των πολιτών, κόντρα στις δομές που είχαν στηθεί παίζοντας παιχνίδια παλαιοκομματικού τύπου, με την πολιτική γης και τα αυθαίρετα. Τότε δε, τα τηλεοπτικά κανάλια που σήμερα λειτουργούν ως γραφεία Τύπου της Ν.Δ. δεν πρόβαλαν την αντίθεση του τεχνικού κόσμου στους νόμους των αυθαιρέτων, παρά μόνο χρηστικές πληροφορίες για τη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος».
«Αν δεν λειτουργούσε το Ηλεκτρονικό Σύστημα Δηλώσεων των Αυθαιρέτων, παρά τις διαφωνίες μας με τους νόμους των κυβερνήσεων σας, η Ν.Δ. και ο παλαιοκομματισμός θα είχαν νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα που ανήκαν στη ζώνη αιγιαλού-παραλίας, στα ρέματα και στις δασικές περιοχές, με τη γνωστή μέθοδο που γνωρίζει πολύ καλά η παράταξή του, αυτή της απώλειας φακέλου από τα αρχεία των πολεοδομιών» συνεχίζει.
Βάσει των παραπάνω, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι «εκμεταλλευόμενος τους νεκρούς υποκρίνεστε ότι δεν γνωρίζετε τίποτα. Όμως, όπως είπατε, διετελέσατε το 2007, πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και το 2007, μετά τις πυρκαγιές στην Ηλεία, είχατε φτιάξει ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Δεν το εφαρμόσατε το 2007, δεν το εφαρμόσατε το 2013 και σήμερα θέλετε να μας το παρουσιάσετε».
«Είμαι σίγουρος» συνεχίζει «ότι το σχέδιο σας, κ. Μητσοτάκη, για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, που εκπονήσατε το 2007 και ως το 2015 δεν εφαρμόσατε, περιλαμβάνει και την απόλυση των πυροσβεστών 5ετούς θητείας την οποία υλοποιήσατε ως αρμόδιος υπουργός. Η πορεία σας, ως πρόεδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, ως τομεάρχη Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Ν.Δ. αλλά και ως υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης δείχνει, δυστυχώς, ότι όλα αυτά τα γνωρίζετε…
Κι αυτό αναδεικνύει με μεγαλύτερη ακόμα ένταση, τα ψέματα που είπατε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Αποκαλύπτει την ενορχήστρωση της εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου για το χαμό των συμπολιτών μας, από εσάς».
Όσο δε για τη διαχείριση των πόρων του ταμείου που συγκροτήθηκε από την κυβέρνηση για τους πληγέντες, απαντά: «Όσα είπατε για το ταμείο που συγκροτήθηκε τα διαψεύδω στο σύνολο τους. Οι πολίτες θα γνωρίζουν με απόλυτη διαφάνεια για το κάθε ευρώ. Δεν θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα που δώσατε με το ταμείο Μολυβιάτη. Δεν θα σας ακολουθήσουμε στον κατήφορο …».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk