Βασίλης Βωβός (JTI Eυρώπης): Συνεχίζουμε την παραγωγή στη ΣΕΚΑΠ

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ρωσικής καπνοβιομηχανίας DONSKOY TABAK από τον ιαπωνικό όμιλο Japan Tobacco Inc και συνακόλουθα και της ελληνικής ΣΕΚΑΠ που αποτελούσε θυγατρική της ρώσικης εταιρείας.

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ρωσικής καπνοβιομηχανίας DONSKOY TABAK από τον ιαπωνικό όμιλο Japan Tobacco Inc και συνακόλουθα και της ελληνικής ΣΕΚΑΠ που αποτελούσε θυγατρική της ρώσικης εταιρείας.
Με αφορμή την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς ο πρόεδρος Ευρώπης της JTI κ. Βασίλης Βωβός επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη και μίλησε στους εργαζόμενους. Μαζί με τον κ. Βωβό ήταν ο κ. Azhaiyp Kozhakhmetov, νέος επικεφαλής του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ.
Ο κ. Βωβός τόνισε μεταξύ άλλων: «Επενδύουμε σήμερα στη ΣΕΚΑΠ ενδυναμώνοντας τη θέση μας στην ελληνική αγορά και αξιοποιούμε το εργοστάσιο σαν μια νέα παραγωγική βάση με σκοπό να προσδώσουμε νέα ενέργεια στις εμπορικές μας δραστηριότητες. Όλα αυτά με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και την ευημερία όλων των εργαζόμενων, της κοινωνίας της Ξάνθης και της ελληνικής οικονομίας. Τους επόμενους μήνες, θα επικεντρωθούμε στη συνέχιση της παραγωγής και την ομαλή ενσωμάτωση του εργοστασίου».

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η συμφωνία είχε ήδη εγκριθεί το πρώτο κονδύλι της τάξεως των 4 εκατ. δολαρίων για την εναρμόνιση της παραγωγικής μονάδας με τις εργοστασιακές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Βωβός επεσήμανε επίσης: «Η JTI έχει αναπτύξει έναν ιδιαίτερο σύνδεσμο με τη Βόρεια Ελλάδα. Εδώ και πολλές δεκαετίες αγοράζουμε παραδοσιακά από αυτήν την περιοχή τα υψηλής ποιότητας ελληνικά καπνά, για τα προϊόντα μας σε όλο τον κόσμο. Σήμερα μάλιστα αγοράζουμε το 20% της συνολικής εγχώριας παραγωγής».
Ο κ. Βωβός κατέληξε λέγοντας: «Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί, εργαζόμενοι και διοίκηση σαν ‘Μια Ομάδα’ όπου ο καθένας μας έχει ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των Ελλήνων εργαζομένων όταν δουλεύουν ομαδικά και με φιλότιμο».
O όμιλςο Japan Tobacco Inc., ανήκει κατά 33% στο Ιαπωνικό κράτος και έχει πολυετή εμπορική παρουσία στην Ελλάδα μέσω της JTI Hellas. Τώρα με τη ΣΕΚΑΠ αποκτά και παραγωγική βάση.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk