• Αναζήτηση
 • Τζανακόπουλος : Νέος νόμος για τα αυθαίρετα

  Την κατεδάφιση 3.150 αυθαίρετων κτισμάτων προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την κατεδάφιση 3.185 αυθαίρετων κτισμάτων προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προσωπικά.

  Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπάρχει λίστα στην Αττική με συνολικά 2.500 αυθαίρετα σε δασική έκταση και 685 κτίσματα στον αιγιαλό, τα οποία θα κατεδαφιστούν.

  Αύριο, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, θα παρουσιάσει νέο νόμο για τα αυθαίρετα, ανέφερε. Ερωτηθείς για το πότε θα κατεδαφιστούν, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «οι εργασίες θα ξεκινήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

  «Είχαμε πάρει πρωτοβουλίες και για την περιοχή του Μαραθώνα οι οποίες λίμναζαν για χρόνια» πρόσθεσε.


  «Εκστρατεία προπαγάνδας»

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «απίστευτη εκστρατεία προπαγάνδας, συκοφαντίας και παραπληροφόρησης» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων, ξεκαθαρίζοντας τη βούληση της κυβέρνησης «να μην παρασυρθεί σ’ αυτόν τον βούρκο».

  Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιχειρήσει συγκάλυψη οποιωνδήποτε ευθυνών για τις φονικές πυρκαγιές, αλλά είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με τα συμφέροντα.

  Αναφερόμενος στην πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το θέμα των καταστροφών, δήλωσε πως η κριτική και ο πιθανός καταλογισμός ευθύνης είναι αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Όπως δήλωσε, η στάση ορισμένων στελεχών της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει ότι δεν μένει σε αυτό. Εχει αρχίσει ένα απίστευτο παιχνίδι προπαγάνδας και διαστρέβλωσης δηλώσεων υπουργών.

  «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να μην μείνει κανένας μόνος και θα αποτιμήσουμε όταν έρθει η ώρα όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν. Άλλο η κριτική και άλλο η επικοινωνιακή τυμβωρυχία» πρόσθεσε.

  Αναφορικά με την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης επανέλαβε ότι το θέμα θα εξεταστεί όταν τελειώσει η κρίση. «Θα αποτιμηθεί πολιτικά και επιχειρησιακά η κατάσταση. Αυτό θα αφορά τις υπηρεσίες που εποπτεύει η κυβέρνηση και εκτίμησε ότι θα γίνει το ίδιο και στην τοπική αυτοδιοίκηση».

  Υποστήριξε δε, ότι επί των ημερών της κυβέρνησης δεν δόθηκε η δυνατότητα παράτασης των νομιμοποιήσεων αυθαιρέτων ούτε κατά μια ημέρα πέρα όσων προέβλεπαν ρυθμίσεις νόμων που ψηφίστηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις.

   

  Πολιτική