• Αναζήτηση
 • Δήμος Μαραθώνα: Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητούν με ψήφισμα παραίτηση Ψινάκη

  Παραίτηση του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη αναμένεται να ζητήσουν σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Παραίτηση του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη αναμένεται να ζητήσουν σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου.

  Πιο συγκεκριμένα για το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνα, με θέμα έκδοση σχετικού ψηφίσματος με το οποίο θα ζητά την παραίτηση του δημάρχου Μαραθώνα, τις επόμενες μέρες.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νόμος δεν προβλέπει διαδικασία αποπομπής και αναμένεται να αποδειχθεί τι θα ακολουθήσει σε περίπτωση που ο κ. Ψινάκης δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

  Αίτημα για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προς τον πρόεδρο, Αιμίλιο Ρεϊσογλου, έχουν καταθέσει 23 από τους 30 εναπομείναντες δημοτικούς συμβούλους (πλην του προέδρου του Δ.Σ).

  Ιδιαίτερη είναι η αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για την απουσία του κ. Ψινάκη κατά τη διάρκεια της τραγωδίας στο Μάτι αλλά και για τις δημόσιες εμφανίσεις που ακολούθησαν.

  Αυτή η οργή του κόσμου έχει οδηγήσει και συμβούλους της δικής του παράταξης να ζητούν την άμεση απομάκρυνσή του από τη θέση του Δημάρχου, χαρακτηρίζοντας τον επικίνδυνο για τον τόπο. 

  Το αίτημα για τη διενέργεια συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου, και κατ’ επέκταση το ψήφισμα για την παραίτηση Ψινάκη, υπογράφουν δημοτικοί σύμβουλοι όχι μόνο από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις αλλά και από αυτή με την οποία εξελέγη ο κ. Ψινάκης. 

  Να σημειωθεί ότι κατά την έναρξη της θητείας του η παράταξη του Ηλία Ψινάκη εκπροσωπείτο από 20 δημοτικούς συμβούλους  και πλέον μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις και τις παραιτήσεις, αλλά και τις υπογραφές για άμεση παραίτηση του Δημάρχου ο κ. Ψινάκης εμφανίζεται να απαριθμεί αυτή τη στιγμή πέντε συμβούλους

  Να σημειωθεί ότι στις  παραιτήσεις των τελευταίων ημερών από το ΔΣ Μαραθώνα, υπό το βάρος των φονικών πυρκαγιών, περιλαμβάνονονται η on-air παραίτηση της αντιδημάρχου, Δήμητρας Λαμπαρού, για λόγους ευθιξίας, σε τηλεοπτική εκπομπή στον ΣΚΑΙ, ακολούθησε η δεύτερη παραίτηση, του αντιδήμαρχου Ανάπτυξης και Έργων, Βασίλη Τσουπρά, και στη συνέχεια υπήρξε η ανεξαρτητοποίηση της συμβούλου της παράταξης Ψινάκη, Αναστασίας Παππά.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk