• Αναζήτηση
 • Δεν αντιδρούμε επειδή είμαστε εθελόδουλοι (2)

  Η διαπίστωση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι το ψέμα όχι μόνο οδηγεί στην εξουσία, αλλά καλλιεργούμενο μεθοδικά στα υπόγεια και στα σαλόνια του Μεγάρου Μαξίμου τη συντηρεί και την παγιώνει, επιλέχθηκε και ως μεθόδευση που μπορεί να οδηγήσει και στην ανανέωση της εμπιστοσύνης του εκλογικού σώματος.

  Δεν αντιδρούμε επειδή είμαστε εθελόδουλοι (2) | tovima.gr
  Η διαπίστωση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι το ψέμα όχι μόνο οδηγεί στην εξουσία, αλλά καλλιεργούμενο μεθοδικά στα υπόγεια και στα σαλόνια του Μεγάρου Μαξίμου τη συντηρεί και την παγιώνει, επιλέχθηκε και ως μεθόδευση που μπορεί να οδηγήσει και στην ανανέωση της εμπιστοσύνης του εκλογικού σώματος.
  Μπορεί οι σφυγμομετρήσεις να στέλνουν στη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης το κυβερνών κόμμα, όμως μια ισχνή πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας και οι τρομερές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει από τη διόλου ιδανική κατάσταση της υπερχρεωμένης εθνικής οικονομίας και τις αφόρητες υποχρεώσεις με τις οποίες έχει δεσμευθεί η χώρα θα διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να υπονομεύσει κάθε προσπάθεια της διάδοχης κυβέρνησης, με όπλο μεταξύ άλλων και τις ψευδείς υποσχέσεις που θα έχει και πάλι δώσει προεκλογικά.
  Εν τω μεταξύ ολοένα και συχνότερα διατυπώνεται η εξής εύλογη απορία: Πριν αναλάβουν Τσίπρας και Καμμένος τη διακυβέρνηση της χώρας ήταν καθημερινές οι οργισμένες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες και τα βίαια επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης εναντίον των μνημονιακών κυβερνήσεων και της εφαρμογής των μέτρων λιτότητας που επέβαλλαν οι δανειστές μας.
  Εν τούτοις, υπό το καθεστώς διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και παρά την ανελέητη εφαρμογή των μνημονίων, και μάλιστα με πολύ υψηλότερους φόρους από εκείνους που δικαιολογούσε η τρόικα, οι κινητοποιήσεις έχουν ελαχιστοποιηθεί και φέρουν πια την ταυτότητα κυρίως του ΚΚΕ και του συνδικαλιστικού του βραχίονα, του ΠΑΜΕ. Η εξήγηση που προβάλλεται σχετίζεται με το γεγονός ότι οι διαβόητοι αγανακτισμένοι της πλατείας Συντάγματος (πλην Χρυσής Αυγής) έγιναν κυβέρνηση. Αν μάλιστα ο κ. Τσίπρας δεν ήταν ανεκτικός έως και υποστηρικτικός στις έκνομες δραστηριότητες των κάθε αριστερής καρυδιάς μπαχαλάκηδων, αναρχικών και Ρουβικώνων, τότε θα έπρεπε να δεχθούμε την ερμηνεία που μας έρχεται από το προ τεσσάρων αιώνων παρελθόν.
  Σύμφωνα με τον ελάχιστα γνωστό γάλλο διανοούμενο Ετιέν ντε λα Μποεσί, ο άνθρωπος εγκληματεί κατ’ εντολήν ή γίνεται αντικείμενο εγκληματικής μεταχείρισης επειδή είναι εθελόδουλος. Μπορεί κάποιοι να το θεωρήσουν αυτό ως ύβρη, αλλά ο Μποεσί ερωτά: Πώς να μην είναι εθελοδουλία το ότι τόσο πολλοί άνθρωποι, ακόμα και ολόκληροι λαοί, δέχονται να τους μεταχειρίζονται οι άρχοντές τους ωσάν να ήταν δουλοπάροικοι ή σκλάβοι; Και μας προτρέπει να συνειδητοποιήσουμε αυτό που ήδη ξέρουμε όλοι: «Ας δούμε τα ζώα, από τα πιο μεγάλα έως και τα πιο μικρά: μόλις τα συλλάβουν αντιστέκονται έντονα, με νύχια, με κέρατα, με πόδια, με ράμφος, αποδεικνύοντας ποια τιμή βάζουν στο αγαθό της ελευθερίας που τους το αποστερούν.
  Ενώ οι άνθρωποι σκύβουν πολύ εύκολα το κεφάλι και στον πρώτο τυχόντα που αποφασίζει να γίνει αφέντης τους. Σε ένα νεύμα του πηγαίνουν στον πόλεμο για να σκοτώσουν και να σκοτωθούν. Δέχονται χωρίς αντίσταση να στερηθούν την ελευθερία τους διά βίου ή να οδηγηθούν στον θάνατο χωρίς να προσπαθήσουν να ξεφύγουν. Στο μόνο που αντιστέκονται είναι αν προσπαθήσεις να τους στερήσεις την ιδιοκτησία τους».
  Ετσι εξηγούνται και οι μαχητικές αντιδράσεις των αριστερών ομάδων, που έχουν συγκροτήσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίες επιτίθενται εναντίον συμβολαιογραφείων που προβαίνουν σε πλειστηριασμούς ακινήτων.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Γνώμες
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk