• Αναζήτηση
 • ΜέΡΑ25: Κακοφωνία θεωριών συνωμοσίας από την κυβέρνηση

  Καταπέλτης η ανακοίνωση του «ΜέΡΑ25» για την πύρινη καταστροφή.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Καταπέλτης η ανακοίνωση του «ΜέΡΑ25» για την πύρινη καταστροφή.

  Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη κάνει λόγο για «κακοφωνία θεωριών συνωμοσίας που συναντά την κακοφωνία των κυβερνητικών απολογιών», επισημαίνει, δε, ότι «οι ευθύνες είναι πολύπλευρες και θα πρέπει να αναζητηθούν».

  Η ανακοίνωση του «ΜέΡΑ25» αναφέρει αναλυτικά:

  «50 άνθρωποι νεκροί απ’ τις φωτιές είναι 50 νεκροί παραπάνω απ’ όσοι είναι ανεκτό να υπάρχουν σε ένα κράτος και μια κοινωνία με δομές που λειτουργούν.

  »Με τον αριθμό των νεκρών συμπολιτών μας να μην έχει ακόμα πλήρως καταγραφεί, με τον υπεράνθρωπο αγώνα Πυροσβεστών και απλών πολιτών ενάντια στα ανεξέλεγκτα πύρινα μέτωπα να συνεχίζεται, η κακοφωνία θεωριών συνομωσίας που συναντά την κακοφωνία των κυβερνητικών απολογιών πρέπει να παραμερίσουν για να κάνουν χώρο στη συντονισμένη προσπάθεια τιθάσευσης του Πύρινου Θηρίου και να σταματήσει να ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων.

  »Οι ευθύνες είναι πολύπλευρες και θα πρέπει να αναζητηθούν. Ομοίως πρέπει να γίνει μια σωστή προετοιμασία με σχέδιο, προτεραιότητες και στρατηγικό βάθος, ώστε να μήν ξαναζήσει η χώρα μας την Κόλαση της 23/7/18.

  »Το ΜέΡΑ25 θα είναι ενεργά παρών σε αυτή τη διαδικασία.

  »Αλλά για σήμερα, για τώρα, δηλώνουμε ταπεινοί μπροστά στον Όλεθρο, και σεβόμενοι τον πόνο, την απώλεια, το πένθος τόσων συνανθρώπων μας, απλά εκφράζουμε τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια στον καθένα και την κάθε μία που έχασε γονείς, συντρόφους, φίλους και (αλίμονο) παιδιά.»

  Πολιτική