• Αναζήτηση
 • Καταγγέλλει πλαστογραφία στις συλλογικές συμβάσεις το Κίνημα Αλλαγής

  Την προσπάθεια πλαστογράφησης της συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία από πλευράς του υπουργείου Οικονομικών καταγγέλλει το Κίνημα Αλλαγής.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την προσπάθεια πλαστογράφησης της συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία από πλευράς του υπουργείου Οικονομικών καταγγέλλει το Κίνημα Αλλαγής.

  Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του ο τομέας Εργασίας του ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι «την ώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου διακηρύσσει την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, όχι μόνο πλαστογραφούν όσες νέες υπογράφονται, αλλά καταργούν και όλες τις προηγούμενες ΣΣΕ», επικαλούμενο την επιχειρησιακή σύμβαση της ΕΑΒ, η οποία εστάλη για συνυπογραφή στο υπουργείο Οικονομικών.

  «Και οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης έπιασαν και την «διόρθωσαν» ιδιοχείρως. Ουσιαστικά, πλαστογράφησαν το αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησης των εργαζομένων και της διοίκησης της εταιρείας» επισημαίνει ο τομέας Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής, προσθέτοντας ότι «δεν περιορίστηκαν μόνο σε αυτό: Προχώρησαν στην κατάργηση του ακροτελεύτιου άρθρου που προέβλεπε τη διατήρηση σε ισχύ όλων των προηγούμενων συμβάσεων (συρροή), οι οποίες αναφέρονται ακόμη και στα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα που ανατρέχουν δεκαετίες πίσω».

  Ακόμη το κόμμα της αντιπολίτευσης τονίζει ότι «η πλαστογραφία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και η κατάργηση όλων των όρων εργασίας που ισχύουν διαχρονικά δείχνει το πώς βλέπει η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου τα εργασιακά δικαιώματα, πώς αντιμετωπίζει την ελεύθερη βούληση των εκπροσώπων των εργαζομένων και τι περιεχόμενο επιθυμεί να δώσει στον θεσμό των (δήθεν) ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων που εξαγγέλλει».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk