• Αναζήτηση
 • ΝΔ: Να δώσει εξηγήσεις ο Πρωθυπουργός για τα δάνεια της «Δίοδος»

  Να δώσει εξηγήσεις καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Να δώσει εξηγήσεις καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα η τεχνική εταιρεία, η οποία ανήκει στα αδέρφια του πρωθυπουργού, «κατάφερε» να ρυθμίσει ένα δάνειο της ύψους 243.544 ευρώ, με μηνιαίες δόσεις μόλις 300 ευρώ.

  «Σύμφωνα με την εφημερίδα “Παραπολιτικά” η τεχνική εταιρεία Δίοδος η οποία ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσίπρα και Ζανέτ Τσίπρα “πέτυχε” το 2016 τη ρύθμιση ενός δάνειου της, ύψους 243.544 ευρώ, με μηνιαίες δόσεις μόλις 300 ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Όπως τονίζει η ΝΔ στην ανακοίνωση της: «Ο κ. Τσίπρας που παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες, όπως και στις επιχειρήσεις που έχει αφαιμάξει με τους φόρους του, πώς μια εταιρεία που όλως τυχαίως ανήκει στα αδέλφια του, κατόρθωσε να αποπληρώνει ένα δάνειο με μόλις 300 ευρώ το μήνα, όταν μόνον τα μηνιαία τοκοχρεολύσια είναι άνω των 1000 ευρώ».

  «Αν μπει στον κόπο ο κ. Τσίπρας, ας απαντήσει και σε κάτι ακόμη: Η εταιρεία Δίοδος είναι η ίδια με εκείνη που επιχείρησε το 2012 να λάβει δημόσιο έργο άνω του 1 εκ. ευρώ από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υποβάλλοντας πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα; Θα επανέλθουμε» καταλήγει η ανακοίνωση.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk