• Αναζήτηση
 • Ερντογάν για τη συνομιλία με Τσίπρα: Συμφωνήσαμε να προσπαθήσουμε με καλή πρόθεση για τους 8 και τους 2

  Τα πρώτα λόγια του Ερντογάν μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα για τους έλληνες στρατιωτικούς βγήκαν σε συνάντηση που είχε ο τούρκος πρόεδρος με δημοσιογράφους.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τα πρώτα λόγια του Ερντογάν μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα για τους έλληνες στρατιωτικούς βγήκαν σε συνάντηση που είχε ο τούρκος πρόεδρος με δημοσιογράφους.

  Ο Ερντογάν αποκάλυψε ότι υπάρχει καλή πρόθεση από τις δύο πλευρές για να λυθούν τα προβλήματα. «Ο κύριος Τσίπρας γνωρίζει πόσο αποφασιστικά δίνουμε τη μάχη κατά των Γκιουλενιστών.
  Του εξήγησα για το θέμα της έκδοσης των 8 που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα και εκείνος έμεινε στο θέμα των 2 που παραβίασαν τα σύνορα. Συμφωνήσαμε να κάνουμε μια προσπάθεια με καλή πρόθεση για να αντιμετωπίσουμε τα θέματα αυτά» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.
  Αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποιες είναι αυτές οι καλές προθέσεις εντούτοις δημιουργεί την εντύπωση ότι έλαβε ξανά διαβεβαιώσεις για τους 8 Τούρκους που τους θέλει πίσω στην Τουρκία για να δικαστούν, γεγονός που θα ανοίξει νέο κύκλο συζητήσεων.
  Παράλληλα ο Ερντογάν άνοιξε θέμα αποκατάστασης του Φετιχέ Τζαμί στην Αθήνα αλλά και της Θράκης. «Συζητήσαμε και το θέμα της Δυτικής Θράκης. Του υπενθύμισα το θέμα του μουφτή. Ελπίζω ότι ο μουφτής θα εκλέγεται. Δεν μου είπε όχι. Μου είπε ότι «θα αλλάξουμε το σύστημα, θα καταργήσουμε το διορισμό του μουφτή. Οπότε ας περιμένουμε το «πράσινο φως» για το θέμα» είπε ο Ερντογάν.

  Ερντογάν και Τσίπρας συζήτησαν ακόμα σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο το θέμα των στρατιωτικών σχέσεων των δύο χωρών αλλά και την παρουσία των Τούρκων επενδυτών στην Ελλάδα.  Αναφέρθηκαν τέλος και το Κυπριακό όπου φαίνεται ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση του ίδιου με τον Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών Εξωτερικών και των αρχηγών των γενικών επιτελείων των δύο χωρών για να συζητηθούν τα θέματα του Αιγαίου.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk