• Αναζήτηση
 • Κουβέλης: Δεν εκχωρούμε κυριαρχικά δικαιώματα ούτε κατ΄ ελάχιστο

  Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε πως «η Ελλάδα είναι η χώρα της ειρήνης», στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι ούτε κατ΄ ελάχιστο να εκχωρήσουμε οτιδήποτε από τα κυριαρχικά δικαιώματα μας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σαφείς αναφορές στην υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα, αλλά και στην τελετή της παράδοσης των πτυχίων στους αποφοίτους της σχολής.

  Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε πως «η Ελλάδα είναι η χώρα της ειρήνης», στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι ούτε κατ΄ ελάχιστο να εκχωρήσουμε οτιδήποτε από τα κυριαρχικά δικαιώματα μας.

  Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, έχει εύψυχο και γενναίο στρατιωτικό προσωπικό, από τον απλό οπλίτη μέχρι την ανώτατη ηγεσία», ενώ χαρακτήρισε μεγάλο όπλο των Ενόπλων Δυνάμεων «την πίστη και την αφοσίωση στο καθήκον αλλά και στα ιδανικά αυτής της χώρας».

  Σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε πως από την πλευρά της Τουρκίας δεν υπήρξε καμία δέσμευση αναφορικά με την αποφυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών. Τόνισε δε πως είναι «η πρώτη φορά που ο κ. Ερντογάν δεν συνέδεσε την αποφυλάκιση των δύο ελλήνων με την παράδοση των οκτώ Τούρκων που βρίσκονται στη χωρά μας ζητώντας άσυλο».

  Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουβέλης είπε πως με τις προσπάθειες που γίνονται από την μεριά της ελληνικής κυβέρνησης «θα πρέπει να φιλοδοξούμε ότι τα δύο στρατιωτικά στελέχη θα επιστρέψουν στην πατρίδα» και επανέλαβε πως το ζήτημα αυτό θα είχε τελειώσει «εάν η Τουρκία δεν είχε εντάξει την σύλληψη των δύο στρατιωτικών στελεχών στην κλιμακούμενη από την μεριά της ένταση προς τη χώρα μας».

  Υποστήριξε επίσης πως η ένταση που προκαλεί η Τουρκία προς της χώρα μας γίνεται όχι γιατί η γειτονική χώρα πιστεύει πως θα κερδίσει κάτι από το Αιγαίο , αλλά «διότι θέλει να διαμορφώνει ανοιχτό το πεδίο ώστε να διεκδικήσει την παρουσία της στην κυπριακή ΑΟΖ».

  Εξάλλου, με αφορμή την παράδοση των πτυχίων στους αποφοίτους της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών ο κ. Κουβέλης δήλωσε πως οι υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων «είναι ο κορμός του ελληνικού στρατεύματος» και εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς τους νέους της σχολής για την αποφοίτηση τους.

  Από εκεί και πέρα, ο αναπληρωτής υπουργός εθνικής Άμυνας μιλώντας για τη δωρεά από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας του νέου κτιρίου στην ΣΜΥ Τρικάλων είπε ότι το έργο αυτό «αναδεικνύει την σπουδαιότητα των δεσμών φιλίας και της αδελφικής σχέσης με την Κύπρο, αλλά και καταγράφει την ολότητα της ελληνικής και κυπριακής προσπάθειας που συντελείται διαχρονικά, διεκδικώντας να εξασφαλίσει τους αναγκαίους καρπούς ειρήνης».

  Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος στον χαιρετισμό του είπε πως η δωρεά του κτιρίου είναι ένα στοιχείο ανταπόδοσης προς την Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε στις μακρόχρονες σχέσεις συνεργασίας και φιλίας των δύο χωρών.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk