• Αναζήτηση
 • Ένωση Κεντρώων: Χάσαμε το «χαρτί» πίεσης προς τα Σκόπια

  «Η λέξη Μακεδονία κατακτήθηκε από τα Σκόπια, όπως είναι η γλώσσα και η εθνότητα» σημειώνει η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της, ζητώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και στην Ελλάδα για τη συμφωνία των Πρεσπών.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τα αποτελέσματα των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ σχολίασε με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, υπογραμμίζοντας πως «παρότι η κυβέρνηση βασίζεται στα λόγια του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, ότι πρέπει τα Σκόπια να υλοποιήσουν τη συμφωνία, ώστε να γίνουν ισότιμα μέλη του ΝΑΤΟ, όλοι καταλαβαίνουμε ότι χάθηκε ένα χαρτί που είχαμε επί χρόνια να ασκούμε πίεση στα Σκόπια».

  «Η λέξη Μακεδονία κατακτήθηκε από τα Σκόπια, όπως είναι η γλώσσα και η εθνότητα και ακόμη και αν ακυρώσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, οι Σκοπιανοί πήραν αυτά που θέλανε με την υπογραφή του κ. Κοτζιά» σημειώνει η Ένωση Κεντρώων, προσθέτοντας ότι «μία εθνική υπόθεση χάθηκε και ένα τεράστιο πλεονέκτημα δημιουργήθηκε υπέρ των Σκοπίων ακόμη και αν ακυρωθεί και να μην ισχύσει η συμφωνία».

  Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «για την Ένωση Κεντρώων η μόνη λύση είναι δημοψήφισμα στην Ελλάδα για να ερωτηθεί ο λαός για αυτά που υπέγραψαν οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς, διάγγελμα προς τη διεθνή κοινότητα, ότι ο ελληνικός λαός απορρίπτει τη συμφωνία και απαιτεί από τα Σκόπια να μην χρησιμοποιούν το όνομα της Μακεδονίας. Προδικάζουμε, ότι η επόμενη Βουλή θα κάνει εξεταστική επιτροπή για τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για την υπόθεση της συμφωνίας των Πρεσπών».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk