• Αναζήτηση
 • Σε νέα πτώση οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων – Στο 3,84% το 10ετές

  Σε νέα πτώση οδηγούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων με το yield στο 10ετές να αγγίζει το 3,841%, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 3,13% και στο 2,880%.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Σε νέα πτώση οδηγούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων με το yield στο 10ετές να αγγίζει το 3,841%, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 3,13% και διαμορφώνεται στο 2,880%.
  Σε ό,τι αφορά το 7ετές ομόλογο, η απόδοσή του συνεχίζει να διαπραγματεύεται κάτω από το 3,5% που ήταν η απόδοση της έκδοσης, και διαμορφώνεται στο 3,355%.

  Στόχος του οικονομικού επιτελείο της κυβέρνησης είναι να «πείσει» τους επενδυτές για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος του προγράμματος. Παρά την έντονη κινητικότητα του προηγούμενου διαστήματος και τις πληροφορίες για μια έξοδο στις αγορές, οι εξελίξεις στην Ιταλία, η αβεβαιότητα στη Γερμανία και ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης καθυστέρησαν τις αποφάσεις και μετέθεσαν την έκδοση για αργότερα.

  Το σχέδιο της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές

  Την επιχείρηση «έξοδο στις αγορές» φαίνεται να ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο έχει επιδοθεί σε ένα roadshow σε Νέα Υόρκη, Βοστώνη και τον Σεπτέμβριο στην Ασία.

  Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι το μεγάλο σήμα προς τις αγορές εν όψει της εξόδου από τα μνημόνια αποτελεί η έκδοση ενός νέου 10ετούς ομολόγου.

  Χθες ο Μάριο Ντράγκι έβαλε «πάγο» στις όποιες προσδοκίες για διατήρηση του waiver μετά τη λήξη του προγράμματος καθώς και για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ωστόσο άφησε ανοιχτό παράθυρο για συμπερίληψη της Ελλάδας στο QE, έστω και στο μικρό διάστημα που παραμένει μέχρι αυτήν την έξοδο.

  Οικονομία