• Αναζήτηση
 • Σε κύκλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλανώνται υποψίες ότι ο κ. Τσίπρας έχει συνδιαλλαγεί με τους Ευρωπαίους

  «Βεντέτα» με υποψίες για… κρυφή ατζέντα

  ΤοΒΗΜΑ Team
  «Βεντέτα» με υποψίες για… κρυφή ατζέντα | tovima.gr
  Ο κ. Μοσκοβισί εκ της θέσεώς του οφείλει να στηρίξει την ελληνική οικονομία στον δρόμο της εξόδου προς τις αγορές. Ωστόσο οι επαναλαμβανόμενες δημόσιες παρεμβάσεις του υπέρ της κυβέρνησης έχουν δημιουργήσει «μια βεντέτα» με τον κ. Μητσοτάκη. Σε κύκλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα πλανώνται υποψίες ότι ο κ. Τσίπρας έχει συνδιαλλαγεί στη βάση κρυφής ατζέντας με τους Ευρωπαίους για τη συμφωνία με τα Σκόπια και για το Μεταναστευτικό με ανταλλάγματα για τις συντάξεις και τον ΦΠΑ στα νησιά.
  Σε κάθε περίπτωση, επισήμως η ΝΔ εξέφρασε την κάθετη διαφωνία της με τις εκτιμήσεις Μοσκοβισί και ανακοίνωσε πως «κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχει καμία καθαρή έξοδος, καθώς σε καμία άλλη χώρα που αντιμετώπισε μνημονιακά προγράμματα δεν υπήρχαν μελλοντικές δεσμεύσεις, επιπλέον μέτρα και ενισχυμένη εποπτεία».
  «Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει», ανέφερε, είναι ότι «η Ελλάδα έχει δυστυχώς να αντιμετωπίσει και ένα τέταρτο, κεκαλυμμένο, μνημόνιο».
  Τη σκυτάλη πήραν την επομένη οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Χαρακτηριστικό του κλίματος επίθεσης της ΝΔ στην Κομισιόν συνολικά ήταν ο τόνος που επέλεξε για την ομιλία του ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος είπε: «Λυπάμαι, αλλά πρέπει να το πω. Μπήκαμε για τα καλά σε προεκλογική περίοδο. Προχθές στην Αθήνα ο κ. Μοσκοβισί δεν συμπεριφέρθηκε ως αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Περισσότερο συμπεριφέρθηκε ως υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεκδικώντας τη θέση του κ. Γιούνκερ. Δεν ξέρω για ποιους λόγους δικούς του υιοθέτησε με ανεπίτρεπτο τρόπο το κυβερνητικό αφήγημα για τάχα καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, όπως μας είπε και σήμερα».

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Πολιτική
  Helios Kiosk