• Αναζήτηση
 • Ο Μάικλ Ντελ ξαναβάζει την Dell στη Wall Street

  Ο Μάικλ Ντελ ίδρυσε την Dell Corporation το 1984. Εως το 2006 η Dell ήταν η κορυφαία σε πωλήσεις εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών (PC) στον κόσμο - τη χρονιά εκείνη έχασε την πρωτιά από τη Hewlett Packard.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Ο Μάικλ Ντελ ίδρυσε την Dell Corporation το 1984. Εως το 2006 η Dell ήταν η κορυφαία σε πωλήσεις εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών (PC) στον κόσμο – τη χρονιά εκείνη έχασε την πρωτιά από τη Hewlett Packard. Την εποχή εκείνη, όμως, ένας νέος τύπος ηλεκτρονικών συσκευών άρχισε να διαδίδεται ταχύτατα: τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και οι ταμπλέτες. Η Dell επιχείρησε με καθυστέρηση να επεκταθεί στις κατηγορίες αυτές. Και δεν τα κατάφερε.
  Στις αρχές του 2013 ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dell εξαγόρασε τις μετοχές της εταιρείας του αντί 24,4 δισ. δολαρίων και την έβγαλε από το χρηματιστήριο. Επί πέντε χρόνια εργάστηκε προσωπικά για να αναδιαρθρώσει την εταιρεία του, να επανακαθορίσει τους στόχους της και να τη μετασχηματίσει κατευθύνοντάς τη σε άλλους, καινοτόμους και κερδοφόρους τομείς.
  Το τρίμηνο που έληξε στις 4 Μαΐου η Dell εμφάνισε αύξηση του τζίρου της κατά 19% (έφθασε στα 21,4 δισ. δολάρια) χάρη στη διψήφια σε ποσοστό αύξηση των εσόδων της από τους εμπορικούς πελάτες της, από τους διακομιστές (server), από την αποθήκευση δεδομένων και από την εταιρεία λογισμικού εικονοποίησης VMware, μεγαλομέτοχος της οποίας είναι η EMC Corporation – η Dell εξαγόρασε την EMC το 2016.
  Η Dell κατέγραψε αύξηση των πωλήσεων ακόμα και των PC της και των υπερεποπτών (workstations). Και ο Ντελ ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ότι ήρθε η ώρα να… ξαναβάλει την εταιρεία του στο χρηματιστήριο. Ο ηλικίας 53 ετών επιχειρηματίας κατέχει το 72% του μετοχικού κεφαλαίου της Dell Technologies. Ευλόγως θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της επιχείρησης. «Το σημαντικότερο είναι ότι θα παραμείνω απόλυτα αφοσιωμένος στην εταιρεία αυτή και θα εργαστώ με την ομάδα παγκόσμιας κλάσης που διαθέτουμε για να οικοδομήσουμε σε βάθος χρόνου την αξία της Dell Technologies. Η ανάπτυξη της εταιρείας δεν τελειώνει ποτέ» δήλωσε περιχαρής.  

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk