• Αναζήτηση
 • Τζανακόπουλος: Δεν είναι πρόβλημα της δημοκρατίας η έντονη πολιτική αντιπαράθεση

  «Οι συγκρούσεις αναδεικνύουν τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των κομμάτων και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι έντονες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας τη σφοδρή αντιπαράθεση, στη Βουλή, μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Οι συγκρούσεις αναδεικνύουν τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των κομμάτων και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι έντονες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας τη σφοδρή αντιπαράθεση, στη Βουλή, μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη.

  Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Τζανακόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 «είναι καλό να γίνονται τέτοιες συζητήσεις», καθώς αναδεικνύονται τα πολιτικά επιχειρήματα και οι διαφορές μεταξύ των κομμάτων. Άλλα είναι τα προβλήματα της δημοκρατίας, δεν είναι η έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Τα προβλήματα της δημοκρατίας έχουν να κάνουν με την αδιαφάνεια, με την υπόθαλψη ακροδεξιών πρακτικών, φασιστικών ομάδων. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα της δημοκρατίας».

  Σε ό,τι αφορά το μέτρο των συντάξεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι από τη συζήτηση στη Βουλή αναδείχθηκε η υποκριτική στάση της ΝΔ, «η οποία εδώ και τέσσερις ημέρες μάς εξηγούσε για ποιο λόγο είναι αδύνατο να μην εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο». Όπως είπε, η ΝΔ έχει έναν λόγο να θεωρεί ότι είναι απαγορευτικό για την κυβέρνηση να επανεξετάσει την εφαρμογή του μέτρου και αυτός «έχει να κάνει με την προεκλογική της καμπάνια» και το «πολιτικό της αφήγημα» σύμφωνα με το οποίο «εισερχόμαστε σε μία τέταρτη μνημονιακή περίοδο».

  Σχετικά με την τροπολογία για τη μη εφαρμογή του μέτρου περικοπής των συντάξεων, τόνισε ότι η ΝΔ παίρνει πρωτοβουλίες «πολιτικά άσφαιρες» και πρόσθεσε ότι αυτή η συζήτηση θα γίνει «όταν έχουμε τα τελικά δημοσιονομικά αποτελέσματα για το 2018» και οι προβλέψεις θα είναι πιο σαφείς για τη δημοσιονομική πορεία του 2019.

  Σχολιάζοντας όσα είπε ο ΣΕΒ σχετικά με την αναγκαιότητα περικοπής των συντάξεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «ο ΣΕΒ παίζει μία πολιτική θέση ακραία» και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα ρωτήσει τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών για τη δημοσιονομική πολιτική που θα ακολουθήσει. Όπως συμπλήρωσε, η τοποθέτηση του ΣΕΒ είναι περισσότερο πολιτική και βάσει των ειδικών συμφερόντων του και όχι υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

  Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των αντίμετρων, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι όλα εξαρτώνται από τη δημοσιονομική πορεία της χώρας και επανέλαβε ότι υπάρχει χώρος 800 εκατ. για το 2019 και από αυτά, περίπου 700 με 750 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν σε φοροελαφρύνσεις και σε περίπτωση που θα υπάρξει μεγαλύτερος χώρος, θα ληφθούν και μέτρα επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής.

  Σε ερώτηση σχετικά με τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε «βαθύτατα πεπεισμένος ότι υπάρχουν βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, που θα τοποθετηθούν με υπευθυνότητα» και θα είναι θετικοί ως προς την κύρωση της συμφωνίας.

  Με αφορμή τη μήνυση εναντίον του πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, από την αντιπολίτευση της χώρας του, για εσχάτη προδοσία, ανέφερε ότι η ΝΔ ενώθηκε με το πιο ακροδεξιό τμήμα της γειτονικής χώρας, χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα και την ίδια τακτική του WMRO.

  Για τη στάση των ΑΝΕΛ, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι δεν τον ανησυχεί καθόλου. «Θα τα δούμε όλα» είπε και πρόσθεσε: «Θα συζητήσουμε αναλυτικά με τους ΑΝΕΛ και θα καταλήξουμε σε μία αποδεκτά κοινή θέση, ώστε να ολοκληρώσει η κυβέρνηση τη θητεία της». Επίσης, τόνισε ότι δεν προκύπτει από τον χρονικό ορίζοντα της παρούσας κυβέρνησης να μην φέρει η ίδια τη συμφωνία στη Βουλή προς κύρωση.

  Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και την επίδραση του ζητήματος της ΠΓΔΜ στην πρόθεση ψήφου, ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι οι Έλληνες πολίτες θα ψηφίσουν με βασικό κριτήριο το ποιος μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη μεταμνημονιακή περίοδο και να εξασφαλίσει την ηγετική θέση της στα Βαλκάνια.

  Με αφορμή το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ευθέως ότι «η ΝΔ με τον πολιτικό της λόγο και τον τρόπο που έχει επιλέξει να τοποθετηθεί στην αντιπαράθεση για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ έχει υιοθετήσει, στην πραγματικότητα, λόγους και πρακτικές της νέας εθνικοφροσύνης, έχει προσφέρει κάλυψη και πολιτική νομιμοποίηση σε ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες», οι οποίες «είναι αρκετά σίγουρες για τον εαυτό τους ώστε να βγουν από τις κρυψώνες τους».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk