• Αναζήτηση
 • Κουτσούμπας: Χέρι – χέρι, οι δανειστές και η άρχουσα τάξη

  Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι προσπαθεί να κρύψει το πρόβλημα του υπέρογκου δανεισμού κάτω από το χαλί και να το σπρώξει στο μέλλον. Παράλληλα, στράφηκε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ειδική αναφορά έκανε για ΦΠΑ, συντάξεις και χρέος.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από το βήμα της Βουλής ο γενικός  γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι προσπαθεί να κρύψει το πρόβλημα του υπέρογκου δανεισμού κάτω από το χαλί και να το σπρώξει στο μέλλον. Παράλληλα, στράφηκε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ειδική αναφορά έκανε για ΦΠΑ, συντάξεις και χρέος.

  «Σίγουρα πριν τις εκλογές θα ετοιμάσετε και μια πανηγυρική έξοδο στις αγορές» είπε ο κ. Κουτσούμπας, μιλώντας κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία.

  «Χέρι – χέρι, οι δανειστές και η άρχουσα τάξη έχουν δρομολογήσει χειρότερες μέρες για τους εργαζόμενους και είναι πρόκληση η κυβέρνηση να μιλά για σύγκρουση προόδου και συντήρησης, ενώ λαμβάνει επαίνους από τους δανειστές» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, και συμπλήρωσε: «Με τη φαρσοκωμωδία της γραβάτας είχατε το θράσος να πείτε ότι δήθεν λύσατε το πρόβλημα του χρέους».

  Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι μια «νέα καπιταλιστική κρίση είναι σχεδόν αναπόφευκτη».

  «Τσίπρας και Μητσοτάκης, Μητσοτάκης και Τσίπρας – Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα»

  Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας έστρεψε τα βέλη του και  προς αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τσίπρας και Μητσοτάκης, Μητσοτάκης και Τσίπρας! Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα».

  Ο γγ του ΚΚΕ συνέχισε λέγοντας πως «όσο και να οξύνετε τους διαξιφισμούς δεν μπορείτε να κρύψετε την ουσιαστική συμφωνία σας στις κατευθύνσεις και τα μέτρα που θα γονατίσουν τον λαό από τα βάρη. Οι αντιπαραθέσεις σας για το ποιος είναι ανίκανος δεν κρύβουν τις δεσμεύσεις για τις περικοπές των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου με στόχο την ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων».

  Σχολιάζοντας την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα πέντε νησιά, ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε πρόκληση τη στάση της κυβέρνησης που εμφανίζει ως φιλολαϊκή στροφή τη μείωση του ΦΠΑ, την ώρα που στο τρίτο μνημόνιο, όλα τα κόμματα που το ψήφισαν δεσμεύτηκαν για την κατάργησή του.

  Ειδική αναφορά έκανε και στη συμφωνία της κυβέρνησης με την ΕΕ για το χρέος, επισημαίνοντας ότι αυτό παραμένει σταθερό και εξασφαλίζει μόνο μία χρονική μετάθεση δέκα ετών. Ουσιαστικά, δηλαδή, μεταφέρεται η αποπληρωμή του σε τρεις γενιές εργαζομένων, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι η συμφωνία δεσμεύει τη χώρα σε τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα για δεκαετίες, για τα οποία θα ματώνει ο ελληνικός λαός.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk