Πειραιάς: Αναπλάσεις πεζοδρομίων από το Δήμο έξω από σχολεία

Εκτεταμένες εργασίες ανάπλασης πεζοδρομίων έξω από σχολικά συγκροτήματα της πόλης υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την ασφαλή πρόσβαση μαθητών και την εύρυθμη διέλευση πεζών και οχημάτων.

Εκτεταμένες εργασίες ανάπλασης πεζοδρομίων έξω από σχολικά συγκροτήματα της πόλης υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την ασφαλή πρόσβαση μαθητών και την εύρυθμη διέλευση πεζών και οχημάτων.
Η μελέτη έγινε από τον Δήμο Πειραιά και το έργο υλοποιείται από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 1.230.000 ευρώ, μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και την υπογραφή των προγραμματικών όρων μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Πειραιά.
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί αναπλάσεις πεζοδρομίων έξω από τα εξής σχολικά συγκροτήματα:
1. Ζάννειο Γυμνάσιο-Λύκειο, Απογευματινό 6ο ΕΠΑΛ-13ο Λύκειο (Ευαγγελιστρίας- Κολοκοτρώνη-Πύλης-Φίλωνος)
2. 42ο Νηπιαγωγείο-42ο Δημοτικό-10ο Γυμνάσιο (Καραΐσκου-Ελ. Βενιζέλου-Ευαγγελιστρίας-Ευριπίδου)
3. 2ο Δημοτικό-Νηπιαγωγείο Νέου Φαλήρου (Χρυσοστόμου Σμύρνης & Κανελλοπούλου)
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά προχώρησαν σε ανακατασκευές και επεκτάσεις πεζοδρομίων, δημιούργησαν διαβάσεις και νησίδες, τοποθέτησαν ηχητική διάταξη σηματοδότησης για τη διέλευση τυφλών, μεταλλικά κιγκλιδώματα, προειδοποιητικό φωτεινό σηματοδότη, ορθοστάτες πεζοδρομίου, κατακόρυφη σήμανση, ηλεκτρική πινακίδα Stop.
Ανάλογες εργασίες θα υλοποιηθούν έξω από σχολικά συγκροτήματα και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά.
O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε ότι οι αναπλάσεις που υλοποιούνται έξω από σχολικά συγκροτήματα της πόλης είναι μια αυτονόητη ενέργεια, καθώς -όπως σημείωσε- η ασφάλεια των μαθητών του Πειραιά αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή.
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη των εργασιών, οι οποίες δεν αφορούν μόνο σε αναπλάσεις πεζοδρομίων, καθώς δημιουργείται ένα ασφαλές περιβάλλον για την απρόσκοπτη πρόσβαση των μαθητών στα σχολικά κτήρια, ενώ παράλληλα υλοποιούνται εργασίες για άτομα με αναπηρία», τόνισε ο κ. Μώραλης, λέγοντας παράλληλα πως η προσπάθεια για τη βελτίωση των υποδομών στην πόλη θα συνεχιστεί.
«Θεωρούμε πως είναι υποχρέωσή μας να υλοποιούμε τέτοιους είδους παρεμβάσεις, οι οποίες διευκολύνουν την καθημερινότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας και των παιδιών μας» επεσήμανε ο Δήμαρχος Πειραιά.
Τέλος, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη για την αγαστή συνεργασία και για τη συνολική προετοιμασία και εξέλιξη του έργου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Τα gatherings δημιουργούν χαμό! Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθούμε με απορία και σκεπτικισμό (χρειάζεται μεγάλη προσοχή, δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό) όλο αυτό... ΣΙΒΥΛΑ |
Helios Kiosk