• Αναζήτηση
 • Θεσσαλονίκη: Ένταση στην πορεία διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών

  Οι συγκεντρωθέντες που διαμαρτύρονται για το ονοματολογικό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ) ξεκίνησαν πορεία από την πλατεία Αριστοτέλους, δια μέσου της παραλιακής λεωφόρου Νίκης με προορισμό τον Λευκό Πύργο.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ένταση σημειώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών.

  Οι συγκεντρωθέντες που διαμαρτύρονται για το ονοματολογικό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ) ξεκίνησαν πορεία από την πλατεία Αριστοτέλους, δια μέσου της παραλιακής λεωφόρου Νίκης με προορισμό τον Λευκό Πύργο, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονιας.

  Οι αστυνομικοί είχαν στήσει ένα πρώτο μπλόκο στο ύψος της Αγίας Σοφίας, καθώς την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στην πόλη.

  Οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να περάσουν, ωστόσο στο δεύτερο μπλόκο των αστυνομικών, στο ύψος με την οδό Στρατηγού Καλλάρη, προκλήθηκε ένταση και μικροεπεισόδια.

  Οι αστυνομικοί επιχείρησαν με περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης να διαλύσουν το πλήθος, ενώ κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν αντικείμενα και γυάλινα μπουκάλια.


  Έντονη κινητοποιήση της Αστυνομίας υπήρξε όταν αντιεξουσιαστές ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να πραγματοποιήσουν αντισυγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διαδήλωσης για τη Μακεδονία.

  Οι αντιεξουσιαστές έδωσαν ραντεβού στο ίδιο σημείο όπου θα συγκεντρώνονταν οι διαδηλωτές, στο Άγαλμα Βενιζέλου και άρχισαν να συγκεντρώνονται περίπου μία ώρα πριν τη διαδήλωση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

  Προκειμένου να αποφευχθούν οι εντάσεις και οι συγκρούσεις οι διοργανωτές της διαδήλωσης για το Μακεδονικό, οι ομάδες «Ελλάς – Hellas» και «ΟΧΙ στον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια», άλλαξαν το σημείο συγκέντρωσης, μετατοπίζοντας το στην πλατεία Αριστοτέλους, όπως μεταδίδει το voria.gr.

  «ΌΛΟΙ σήμερα στην Πλατεία Αριστοτέλους μπροστά ακριβώς από το Άγαλμα του Αριστοτέλη στις 7 ακριβώς. Δεν θα τους περάσει, οι αναρχικοί κάνανε κατάληψη την πλατεία στο άγαλμα Βενιζέλου. Όλοι παρόντες να μην λείψει κανείς δεν φοβόμαστε και δεν εκγαταλείπουμε τον αγώνα μας υπέρ της Μακεδονίας», αναφερόταν στη νέα ανακοίνωση των διοργανωτών.

  Όντως ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στην Πλατεία Αριστοτέλους, κρατώντας ελληνικές σημαίες, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα για τη χώρα και την ορθοδοξία.


  Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Αριστοτέλους, δια μέσου της παραλιακής λεωφόρου Νίκης με προορισμό τον Λευκό Πύργο, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονιας.

  Όταν διαδηλωτές δεν υπάκουσαν στις συστάσεις της Αστυνομίας να μην κινηθούν προς το Άγαλμα Βενιζέλου όπου βρίσκονταν αντιεξουσιαστές ξεκίνησαν τα επεισόδια.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk