• Αναζήτηση
 • Φάμελλος: Να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία και να απομονώσουμε τον φασισμό

  «Πρέπει να γίνει μια μεγάλη δημοκρατική και ανοιχτή συζήτηση για την ενημέρωση των πολιτών στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε οκ.Φάμελλος

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Πρέπει να γίνει μια μεγάλη δημοκρατική και ανοιχτή συζήτηση για την ενημέρωση των πολιτών στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις δυνατότητες και τα οφέλη που αυτή δημιουργεί σημείωσε ο Αν. ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας σήμερα το πρωί στον Ρ/Σ Παραπολιτικά.

  Ωστόσο, σύμφωνα με τον Αν. ΥΠΕΝ, διαμορφώνεται ένα κλίμα από κάποιους για να σταματήσει αυτή η συζήτηση στη Θεσσαλονίκη και η δημοκρατική κοινωνία πρέπει να παρέμβει, να περιφρουρήσει τη δημοκρατία και την πρόοδο και να αλλάξει αυτό το κλίμα με τον τρόπο που ξέρει. Απομονώνοντας, δηλαδή, τη βία και τον φασισμό που σήμερα σε μεγάλο βαθμό εκφράζονται μέσα από τέτοιες δραστηριότητες και στημένες προκλήσεις.

  Σχετικά με τα ακροδεξιά και φασιστικά φαινόμενα, ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε ότι πολλές φορές ακούγονται και από του βήματος των συγκεντρώσεων και των συλλαλητηρίων αντιδημοκρατικά συνθήματα για τις ένοπλες δυνάμεις, όπως «Στα όπλα στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια» και «Μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφά», που είναι συνθήματα της ΧΑ. Τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση υπερασπίζεται την ειρήνη στα Βαλκάνια και όχι τα όπλα και η ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη, διότι, προκειμένου να αποκομίσει κάποιες ψήφους, προδίδει τις απόψεις της, την εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου το 2008, και κυκλοφορεί στα σκοτεινά μονοπάτια της Χρυσής Αυγής, ενώ επεσήμανε πως αυτή δεν είναι η πολιτική της ΝΔ, αλλά η πολιτική της ΠΟΛΑΝ και του ΛΑΟΣ.

  «Όλο το φάσμα του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου πρέπει να απομονώσει φασιστικές και ακροδεξιές πρακτικές που απαγορεύουν τη διατύπωση γνώμης. Οφείλουμε να θέσουμε σε προτεραιότητα την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και να μην επιτρέψουμε στη βία και στον φασισμό να κυριαρχήσουν. Η δημοκρατική κοινωνία και η Θεσσαλονίκη θα προασπίσουν με τον τρόπο που ξέρουν αυτό το μέγιστο δημοκρατικό κεκτημένο. Ο Μάης του ‘36, η εθνική αντίσταση, το κίνημα ειρήνης, ο αντιδικτατορικός αγώνας, ο πολιτισμός και η διανόηση στη Θεσσαλονίκη έχουν αφήσει αποτύπωμα στο DNA της», σημείωσε ο Αν. ΥΠΕΝ.

  Στη συνέχεια, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι η άρνηση της δημοκρατίας και του δικαιώματος του πολίτη να τοποθετείται και να εκφράζει ελεύθερα πολιτική και προσωπική γνώμη είναι η ουσία του φασισμού και, δυστυχώς, μέσα από έναν ψευδεπίγραφο και υποκριτικό πατριωτισμό, αυτό που αμφισβητείται αυτή την περίοδο και από ένα κομμάτι της ΝΔ είναι οι βασικές ευρωπαϊκές αξίες: “Οι λογικές αυτές που διατυπώνονται δημόσια δεν είναι ευρωπαϊκές. Είναι σε πλήρη αντίθεση με τη θέση στο Βουκουρέστι το 2008 των Καραμανλή, Μπακογιάννη, Μεϊμαράκη. Τότε όλοι οι σημερινοί βουλευτές της ΝΔ, ο

  Περιφερειάρχης, οι Δήμαρχοι υποστήριξαν τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Τώρα υποκριτικά το αρνούνται για εκλογικά οφέλη. Ρισκάρουν πάρα πολύ. Σήμερα, λοιπόν, καλούμαστε να θυμηθούμε και να υπερασπιστούμε ξανά τις βασικές αξίες του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού. Πρέπει να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία. Πρέπει να απομονώνουμε τον φασισμό όπου τον συναντάμε. Πρέπει να απομονώνουμε τη βία όπου κι αν υπάρχει. Θα κριθούμε από την κοινωνία, αλλά με δημοκρατικούς όρους. Αυτό που έχει κερδίσει η Ελλάδα δεν θα το χαρίσουμε στους φασίστες”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk