Η Ελλάδα πρώτος προορισμός διακοπών για τους Γάλλους

Ενας στους τρεις Γάλλους θα κάνει διακοπές στο εξωτερικό εφέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Protourisme. Και πρώτος προορισμός όσων θα εκδράμουν εκτός γαλλικών συνόρων είναι η Ελλάδα και ειδικότερα τα ελληνικά νησιά.

Ενας στους τρεις Γάλλους θα κάνει διακοπές στο εξωτερικό εφέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Protourisme. Και πρώτος προορισμός όσων θα εκδράμουν εκτός γαλλικών συνόρων είναι η Ελλάδα και ειδικότερα τα ελληνικά νησιά.
Περίπου 30,6 εκατομμύρια γάλλοι πολίτες (το 45% του πληθυσμού) θα κάνουν εφέτος διακοπές τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, σύμφωνα με την έρευνα. Θα είναι αισθητά περισσότεροι από πέρυσι (κατά 1,4 εκατ. συγκεκριμένα), ενώ θα ξοδέψουν και περισσότερα στις διακοπές τους: 678 ευρώ κατά μέσον όρο, αντί 643 ευρώ που ξόδεψαν πέρυσι.
Σημειωτέον ότι στην κατ’ άτομο τουριστική δαπάνη συνυπολογίζονται οι συγκοινωνίες, η διαμονή, το φαγητό και οι διάφορες δραστηριότητες που έχει κάποιος στον τόπο προορισμού. Η μέση δαπάνη κατ’ άτομο όσων παραθερίσουν εφέτος στη Γαλλία θα είναι 430 ευρώ.
Αναλυτικότερα, όσοι θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό σε ποσοστό 43% θα καταλύσουν σε ξενοδοχείο. Περίπου το 33% θα προτιμήσει ένα εποχικό κατάλυμα (ενοικιαζόμενα δωμάτια, AirBnB), ενώ ένα 10% θα προτιμήσει ένα οργανωμένο «τουριστικό χωριό», όπως το Club Med για παράδειγμα. «Το όλο πακέτο που περιλαμβάνει μεταφορά, διαμονή, εστίαση και δραστηριότητες (σπορ, εξερευνήσεις…) είναι ελκυστικό για τις οικογένειες με μικρά παιδιά» εξήγησε στη «Figaro» ο Ντιντιέ Αρινό, διευθυντής της Protourisme.


Φθηνές αερομεταφορές

Η αύξηση των αναχωρήσεων για το εξωτερικό οφείλεται στη μεγάλη ανάπτυξη των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, που με τις προσφορές τους έχουν κάνει πολύ πιο προσιτές τις μετακινήσεις, και επίσης στο γεγονός ότι οι Γάλλοι αρχίζουν να ταξιδεύουν και πάλι στις χώρες της Βόρειας Αφρικής, σύμφωνα με τον μάνατζερ της εξειδικευμένης σε τουριστικά θέματα εταιρείας ερευνών. Το Seto, άλλωστε, το συνδικάτο των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα στη Γαλλία, χαρακτηρίζει το εφετινό καλοκαίρι «άριστο» και «εξαιρετικό» για τον κλάδο.
Θεαματική αύξηση έχει σημειώσει εφέτος το ενδιαφέρον των γάλλων τουριστών για προορισμούς στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή, καθώς αποκαθίσταται το αίσθημα ασφάλειας των επισκεπτών για τις χώρες αυτές που υπήρξαν, άλλωστε, πρώην γαλλικές αποικίες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κρατήσεις για την Τυνησία είναι εφέτος αυξημένες κατά 110% συγκριτικά με πέρυσι. Αυξημένη κατά 18% είναι η ζήτηση για τουριστικούς προορισμούς στην Ασία – για την Ιαπωνία, μάλιστα, οι κρατήσεις εκτινάχθηκαν κατά 68% υψηλότερα.
Παρά ταύτα, η Ελλάδα έχει εκτοπίσει τις πολύ πιο εύκολα (από τη Γαλλία) προσβάσιμες Ισπανία και Ιταλία και έχει γίνει πλέον η πρώτη επιλογή των γάλλων ταξιδιωτών.

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk