• Αναζήτηση
 • Κοινοβουλευτική Ομάδα ανεξάρτητων βουλευτών ζητά η Παπακώστα

  Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση με την οποία ζητά να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας απέστειλε η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση με την οποία ζητά να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας απέστειλε η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα.

  Από το γραφείο του προέδρου της Βουλής διευκρινίζεται ότι για τη διαδικασία συγκρότησης Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν είναι αρμόδιος ο πρόεδρος αλλά οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι βουλευτές, όπως προβλέπει ο κανονισμός. Το άρθρο 15 παράγραφος 1 του κανονισμού αναφέρει ότι «ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός βουλευτών για τη συγκρότηση μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ορίζεται σε 10».

  Να σημειωθεί ότι μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη που αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ οι ανεξάρτητοι βουλευτές που έφθασαν πλέον τους 10 και τηρούν τις προϋποθέσεις για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα πρέπει αν όλοι συναινούν να παραδώσουν σχετικό αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής με τις υπογραφές τους, καθώς το άρθρο 16 παράγραφος 3 ορίζει ότι:

  «Οι βουλευτές που επιθυμούν να ιδρύσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα, υποβάλλουν στον Πρόεδρο της Βουλής σχετική δήλωση, που περιέχει τον τίτλο του Κόμματος και τα ονόματα των μελών και του Προέδρου της. Η δήλωση αυτή υπογράφεται από όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ανακοινώνεται στη Βουλή και καταχωρίζεται στα Πρακτικά».

  Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κατερίνα Παπακώστα δεν έχει έρθει σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους εννέα βουλευτές και δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες υπογραφές, άρα το αίτημά της είναι έωλο.

  Επιπλέον είναι εξαιρετικά απίθανο να συγκεντρωθούν οι υπογραφές, καθώς μεταξύ των ανεξάρτητων βουλευτών υπάρχουν και πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές με τους οποίους οι υπόλοιποι θα καλούνταν να συγκροτήσουν κοινή Κοινοβουλευτική Ομάδα…

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk